Liepāju aprīlī ieskandinās džeza ritmi

Agita Auza, 25.02.2015., 12:28

Liepājas Kultūras pārvalde šī gada aprīlī organizē "Liepājas Džeza dienas", kas jau desmito gadu pēc kārtas iepriecinās liepājniekus un Liepājas viesus.

Liepājas Džeza dienasTrīs neaizmirstamos koncertos 10., 18. un 24. aprīlī Liepājas Latviešu biedrības namā un viesnīcas "Promenade Hotel" Hika zālē pulcēsies ikviens, kurš vēlas baudīt džeza mūzikas izsmalcināto skanējumu.

10. aprīlī plkst. 19.00 Liepājas Latviešu biedrības namā par godu Liepājas 390 gadu jubilejai "Liepājas Džeza dienas" atklās džeza un popmūzikas koncerts "Liepāja mostas džezam". Koncertā skanēs džeza klasikas un popmūzikas skaņdarbi, kā arī liepājnieka, pianista Ulda Marhilēviča dziesmas popmūzikas un džezroka ritmos.

Šī koncerta apmeklētājus muzikāli izklaidēs pianists Uldis Marhilēvičs, sitaminstrumentālists un dziedātājs Andris Ērglis, daudzu starptautisku konkursu laureāte, džeza mūzikas dziedātāja Baiba Skurstene – Serdiuke, Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas Big Band un zēnu kora solisti, soliste Katrīna Kabiņecka un Liepājas TMKC jauktais koris "Laiks". Koncertu vadīs aktieris Ēriks Vilsons.

Otrais "Liepājas Džeza dienām" veltītais Ievas Kerēvicas džeza mūzikas koncerts "..interpretācijas..." norisināsies 18.aprīlī plkst. 19.00 Liepājas viesnīcā "Promenade Hotel" Hika zālē. Koncerta programmā iekļautas pasaules džeza melodijas, latviešu 30. gadu melodijas un latviešu tautasdziesmu melodiju aranžijas, interpretācijas.

Klausītājiem koncertā "...interpretācijas..." muzikālu baudījumu sniegs Latvijā pazīstamā dziedātāja Ieva Kerēvica, kura sevi pierādījusi gan kā kora mūzikas pārstāve, gan izpildot džezu, blūzu un populāro mūziku, džeza pianists Madars Kalniņš, basģitārists un kontrabandists Norberts Skraucis un bundzinieks Artis Orubs.

Savukārt "Liepājas Džeza dienu" trešais un pēdējais koncerts "Fly Love" norisināsies 24. aprīlī plkst. 19.00 Liepājas Latviešu biedrības namā. Jolanta Gulbe-Paškeviča izpildīs 60. un 70. gadu perioda dažādu autoru sarakstītās dziesmas, t.sk. Tom Jobim kompozīcijas, filmu tituldziesmas, igauņu komponista Toomas Rull orģinālkompozīcijas, kā arī dziesmu aranžijas veidotas latīņu mūzikas un afro-amerikāņu džeza tradīcijās – to visu dzirdēs Liepājas Džezu dienu trešā koncerta apmeklētājs.

Trešā koncerta apmeklētājus priecēs Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas absolvente un apburošās balss īpašniece Jolanta Gulbe-Paškeviča kopā ar augstas klases starptautiski atzītiem mūziķiem - puertorikāņu izcelsmes ģitāristu Neff Irizarry II, amerikāņu basģitāristu un dziedātāju James Werts, igauņu bundzinieku Toomas Rull un latviešu saksofonistu Denisu Paškeviču.

"Liepājas Džeza dienu" koncertu biļetes jau ir pieejamas "Biļešu paradīze" kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv. Biļešu cenas 7 EUR un 10 EUR. Skolēni, studenti un pensionāri koncerta biļetes var iegādāties ar 15% atlaidi.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
All not so is simple notoriety mmfporn.com/tags/mature-femdom/ @456FgDDY8

EugeneUtept

Salam, qiymətinizi bilmək istədim.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

RobertSax


ienāktreģistrēties