Latvijas Radio bigbends tiekas uz vienas skatuves ar izcilo bigbendu vadītāju Matsu Holmkvistu

Rinta Bružēvica, 02.10.2015., 06:44

Latvijas Radio bigbends pārsteigs klausītājus ar oriģinālu programmu, uzstājoties kopā ar slaveno bigbendu diriģentu - Matsu Holmkvistu 16. oktobrī mūzikas namā "Daile" pl. 19.00.

Matss HolmkvistsLatvijas Radio bigbends kopā ar zviedru mūziķi, komponistu, pedagogu un bigbendu vadītāju Matsu Holmkvistu (Mats Holmquist) piedāvā oriģinālu muzikālo programmu "Bigbenda minimālisms", kurā skanēs Holmkvista jaundarbi. Šī programma tiks ierakstīta arī albumā.

Kārlis Vanags, Latvijas Radio bigbenda muzikālais direktors, diriģents un mūziķis saka: "Matsa Holmkvista mūzikai netrūkst skandināviskā melodisma – tā apvieno gan mūsdienīgo, gan arī klasisko mūziku. Šo praksi jau senāk aizsāka Djūks Ellingtons (Duke Ellington) ar savu orķestri. Latvijas Radio bigbendam ir prieks šo programmu parādīt arī Rīgā. Tā jau daļēji ir izskanējusi koncertos visā pasaulē un uzņemta ar lieliskām atsauksmēm. Uzskatu, ka Latvijas Radio bigbends viennozīmīgi ir ieguvēji, sadarbojoties ar šo skandināvu bigbenda skolas pamatlicēju – mākslinieku, kuru par draugu sauc tādas džeza leģendas kā saksofonisti Deivs Lībmans (Dave Liebman) un Diks Outs (Dick Oatts)."

Holmkvista atjautīgie aranžējumi ir projekta patiesās zvaigznes – izcils koncerts!

/ Allmusic.com /

Holmkvista radītā mūzika ir jauns veids kā iedzīvināt klasiskās bigbendu mūzikas tradīcijas, vairāk pievēršoties laikmetīgajai mūzikai, radot jaunu, eklektisku skanējumu, taču tai pat laikā nepazaudējot tās melodiju.

Matsa Holmkvista mūzikas CD "A Tribute to Chick Corea" saņēma četru ar pusi zvaigžņu vērtējumu no piecām iespējamajām no vadošā mūzikas medija un datubāzes "allmusic.com", padarot viņu par vienu no desmit zviedru džeza mūziķiem, kurš saņēmis šo augsto vērtējumu. Veidojis aranžējumus leģendāra saksofonista Deiva Lībmana bigbenda projektam un CD "A Tribute To Wayne Shorter". Projektā "Tribute to Herbie Hancock" sadarbojies ar saksofonistu Diku Outsu. Komponē un veido aranžējumus savam pasaulē zināmajam bigbendam – "Mats Holmquist Stora Stygga – Big Bad Band", kā arī Šanhajas zvaigžņotajam un starptautiskajam "JZ All star Big Band" sastāvam. 2005. gada tika ieviesta viņa sastādītā specializētā bigbenda mācību programma vidusskolām, kas Zviedrijā tāda ir vienīgā.

Koncertu organizē VSIA "Latvijas Koncerti".

Biļetes nopērkamas "Biļešu Paradīze" kasēs un internetā – www.bilesuparadize.lv.

Vairāk informācijas: www.latvijaskoncerti.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

MasonSax

Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax

beznaeba.xyz

Dyan


ienāktreģistrēties