Latvijas Radio bigbends kopā ar leģendāro Daienu Šūru

undine, 22.07.2015., 08:59

Šo piektdien, 24. jūlijā, plkst. 20.00, Dzintaru koncertzālē Latvijas Radio bigbends sniegs koncertu B.B. Kinga piemiņai kopā ar vairāku "Grammy" balvu ieguvēju, dziedātāju Daienu Šūru.

Daiena ŠūraDiane Schuur (Daiena Šūra) ir džeza soliste un pianiste, vairāku "Grammy"* balvu ieguvēja. Viņas muzikālā karjera aptver teju trīs dekādes un atklāj ikvienu 20. gadsimta amerikāņu mūzikas izpausmi. Apveltīta ar neparastu talantu - apgūt mūziku un tās spēli, vadoties tikai pēc dzirdes - mūziķe klausītājus apbur ar trīs ar pusi oktāvu balsi un tās nebeidzamām izpausmēm.

"Šūras balss ir, maigi izsakoties, skaista. Viņas vokālais diapazons aptver gan zemu un samtainu, gan augstu un līdzsvarotu skanējumu,"– CMJ

Šūra ir izdevusi 11 albumus, to skaitā – divus "Grammy"* balvu ieguvējus – "Timeless" (1986) un "Diane Schuur and the Count Basie Orchestra" (1987), kā programmu arī dzirdēsim 24. jūlija koncertā. Ieraksts kopā ar "Basie Orchestra" 33 nedēļas pabija "Billboard jazz" topa pirmajā vietā. 1994. gada sadarbība ar B.B. Kingu - "Heart to Heart" – "Billboard" topā ierindojās godpilnajā pirmajā vietā.

B.B. Kings, kura piemiņai veltīts šis koncerts, ne tikai ir viens no labākajiem elektriskās blūza ģitāras meistariem, bet arī lielisks vokālists. B.B. Kings aizgāja mūžībā šī gada maijā 89 gadu vecumā – viņa karjera un ieguldījums blūza mūzikas žanrā stiepās septiņu gadu desmitu garumā.

Koncertā gaidāmi dažādi pārsteigumi, kā piemēram skanēs paša B.B. Kinga balss un ģitārspēle, kā arī uz skatuves tiks projicētas vēl iepriekš neredzētas fotogrāfijas no abu mākslinieku dzīves. B.B. Kings un Daiena Šūra pirmoreiz satikās Japānā, 1985. gadā, kur arī aizsākās viņu tuvā draudzība.

Latvijas Radio bigbends ir aizvadījis neatkārtojamu sezonu, īstenojot projektus kopā ar tādām džeza leģendām kā austrāliešu trompetists Džeimss Morisons, Maestro Raimonds Pauls un uzlecošām zvaigznēm kā jaunais un talantīgais norvēģu saksofonists Marius Nesets. Pārstāvot Latvijas Prezidentūru ES Padomē, 2015. gada pirmajā pusē bigbends paviesojās gan Maskavā, gan arī Briselē, kur sniedza koncertus pārpildītām koncertzālēm. Nule kā izskanējušajā festivālā "Rīgas Ritmi" Latvijas Radio bigbends kopā ar amerikāņu dziedātāju un ģitāristu Alanu Harisu, kā arī kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" stīgu grupu piedāvāja simfodžeza veltījumu amerikāņu džeza leģendas Nat King Cole (Neta Kinga Koula) 50 gadu atceres gadadienai. Ar džeza dīvu, "Grammy" balvām un nominācijām titulēto neredzīgo dziedoni Daienu Šūru bigbends tiksies pirmoreiz.

"Latvijas Radio bigbends ne tikai aizrāva ar savu performanci, bet arī piešķīra svaigu skanējumu Nat King Cole skaņdarbu aranžējumiem!"

/ Allan Harris /

Vairāk informācijas: www.dzintarukoncertzale.lv.

Biļetes "Biļešu Paradīzes" kasēs un internetā – www.bilesuparadīze.lv.

* "Grammy" balva  - viens no visprestižākajiem apbalvojumiem mūzikā; kopš 1959. gada tiek pasniegtas par izciliem sasniegumiem mūzikas ierakstu industrijā. Tās pasniedz ASV Nacionālā Ierakstu mākslas un Zinātnes Akadēmija (National Academy of Recording Arts and Sciences).


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

RobertSax


ienāktreģistrēties