Latvijā uzstāsies progresīvā metāla grupas no Krievijas, Somijas un Zviedrijas

Levs Berezins, 03.03.2015., 09:20

14. martā Rīgā, klubā "Melnā Piektdiena" muzicēs grupas no Sanktpēterburgas, Somijas, Zviedrijas un Latvijas.

Koncerta iniciatīva pieder grupai "Psilocybe Larvae" – kuri Rīgā atgriežas jau trešo reizi. Kā atzīst viņi paši – "Rīgas publika ir vislabākā, visatsaucīgākā un visskaļākā". Šoreiz, kopā ar viņiem Rīgā ir ieradušās arī grupas no Somijas un Zviedrijas – "Re-Armed" un "Amrita".

"Psilocybe Larvae" - grupa radusies 1996. gadā, Sanktpēterburgā, Krievijā. Jau sākotnēji, grupa savu skanējumu mēģinajusi dažādot, eksperimentējot ar dažadu mūzikas stilu sajaukumu. Grupa izdevusi 4 albumus, no kuriem pēdējais izdots Itālijā "Buil2Kill Records" paspārnē.

Koncertos visā pasaulē aizvadīti vairāki braucieni, notikušas sastāva maiņas, bet grupa turpina muzicēt – šobrīd tas izklausās pēc progressive death / doom metal žanra.

"Psilocybe Larvae"

"Psilocybe Larvae": www.youtube.com/watch?v=Vufzg2SxJtQ.

"Re-Armed" - dibināti 2001. gadā Somijas pilsētā Kerave, ar pamatdomu spēlēt melodisku, bet smagnēju metāla mūziku, kā galvenā iespaidotāja minama "Gēteburgas metāla" skatuve. Aktīva mēģināšana un vairāki kvalitatīvi demo līdz grupu pamana "Massacre Records" , kuras paspārnē iznācis debijas albums "Worldwide Hypnotize" (2012) . Muzikāli grupa izpaužas tehniskā, bet melodiskā death metal manierē ar thrash un grind ietekmēm. Jaunākais albums "Rottendam" tika izdots aizgājušā gada janvārī, "Eternal Sound Records" leibla paspārnē. Grupa aktīvi koncertējusi, dalot skatuvi ar tādam grupām kā - "Suffocation", "Chimaira", "Origin", "Cattle Decapitation" un "Cryptopsy".

"Psilocybe Larvae": www.youtube.com/watch?v=ltx9kxYWvwQ.

"Amrita" - Amrita ir ambiciozs melodiskā metāla kvintets no Zviedrijas. Neskatoties uz to, ka grupa ir salīdzinoši jauna, debijas albums tuvojas strauji.

"Amrita"

"Amrita": www.facebook.com/AmritaSwe.

"Oceanpath" – 2012. Gadā radusies pašmāju gotiskā metāla grupa, kas savā skanējumā izmanto simfoniskās mūzikas ietekmes, gotisko roku un vismaz divas vokālistes, kas dzied latviešu valodā.

"Oceanpath"

"Oceanpath": www.draugiem.lv/oceanpath.

"Deodium" – jaunās paaudzes grupa, kas spēlē smagā metāla manierē, to sajaucot ar death un black metal elementiem. Izdevuši divus albumus – "Saules Kalpi" un "Grēks.Važas.Brīvi. " Ieguvuši titulu "Gada Debija 2012".

"Deodium"

"Deodium": www.youtube.com/watch?v=NE8UC9RFMQY.

Ieeja sākas no plkst. 19:00.

Koncerts sākas plkst. 20:00.

Ieejas maksa 5 EUR.

Plašāka informācija pieejama šeit: www.melnapiektdiena.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties