Labdarības rokfestivālu "Mēs Jelgavas vecpilsētai"

Gita “Lapsa” Belugina, 11.08.2010., 12:35

21. augustā, pulksten 21.00 Sporta un atpūtas kompleksā "Zemgale" Jelgavā Skautu ielā 2 notiks aktuālākais jaunās pagrīdes notikums – rock festivāls "Mēs Jelgavas Vecpilsētai!".

Pasākumu organizē rokklubs "Urbix Rock Style" un tajā piedalās tādas pazīstamas latviešu rokgrupas kā "Huskvarn", "Inokentijs Mārpls", "Kiss Of The Dolls", "Apēdājs", "Pūķa Gars" un "Taizels". Ieeja par ziedojumiem – 3.50 Ls, kas daļēji tiks ziedoti Jelgavas vecpilsētas attīstībai un atjaunošanai.

"Huskvarn"- pamatoti var uzskatīt par vieniem no Latvijas "thrash metal" skatuves pionieriem. Grupa "zāģē" jau vismaz 20 gadus. Šajā laikā Huskvarn "izmalusies" cauri diezgan biezam muzikālās kultūras slānim, sākot no "death", līdz pat eksperimentiem ar elektroniku, bet tomēr atgriezusies pie savām saknēm – spēcīga un pamatīga "old school thrash". Precīzāk grupas stilu kāds reiz noraksturoja ar vārdiem "chainsaw metal". Dalībnieku sastāvs šajās desmitgadēs ir mainījies ne reizi vien, bet pašlaik tas ir šāds: Urbix (vokāls, zāģis), Ģirts (ģitāra), Uģis (bass), Edgars (bungas). Zāģēt p a īstam!

"Inokentijs Mārpls" - Grupa dibināta 1985. gadā, sākotnējais nosaukums "Aklā zarna", 1987. gadā pārtop par "Inokentijs Mārpls". Pirmie uznācieni publikas priekšā ir 1986. gada beigās Poligrāfiķu klubā un Rīgas 7. vidusskolā. Pirmie izbraucieni ārpus Latvijas, punk festivāls "Purvinoji žiema" (Netīrā ziema) Kauņā /Lietuva/ 1988. g. un "Punk fest. Vilnius underground" 1989. g. Viļņas vecpilsētā. 1989. g. pavasarī IM bija Maskavā un ierakstīja dziesmas Draugi un Hei Miskaste (pirmajai arī klipu raidījumam "Čortovo koļeso", kuru rādīt TV aizliedza). Grupa koncertējusi ļoti daudzos festivālos un koncertos. Spēlējusi arī ārpus Latvijas: Lietuvā, Igaunijā, Holandē, Ungārijā, Krievijā. Grupas mūsdienu skanējums ir punk, rock`n roll + reggae, new wave, rock, hardcore, punk jungle u.c.

"Kiss Of The Dolls" - Glam rock Hit'Metal grupu "Kiss of the Dolls" 2009. gada sākumā dibināja producentu kopienas "Sheaxpearsproduction" vadītājs, rokmūziķis, komponists un producents ar skatuves iesauku Sheaxpear. Līdz šim ir notikuši jau vairāki studiju ieraksti un reprezentabli koncerti, no kuriem viens – roka hallē "Melnā Piektdiena" 16. maijā - tika apvienots ar ierakstu Live attiecīgam CD projektam.

"Kiss of the Dolls" paralēli savam pamata repertuāram ar prieku atbalsta dažādus jaunos roka dziedātājus u.c. mūziķus, šādos īpašos gadījumos kļūstot par viņu pavadošo sastāvu. Interesenti "Kiss of the Dolls" var redzēt, ieskatoties www.youtube.com uz atsauci "Glam rock Latvia", kur, ņemot vērā, ka grupa uz šo brīdi acīmredzot ir izteiktākie šā rokmūzikas virziena pārstāvji Latvijā, tās koncertu amatieru video atrodas pašā priekšplānā. Tāpat "Kiss of the Dolls", kā arī pašam Sheaxpear, ir visaptveroši profili www.draugiem.lv/kissofthedolls , kissofthedolls.orb.lv , sheaxpear.orb.lv , www.myspace.com/kiss_of_the_dolls un www.myspace.com/sheaxpear. "Kiss of the Dolls" atbilstoši nosaukumam uzstājas maskās vai kādos citos teatrālos tērpos. Pašlaiks top jaunākais grupas projekts – CD albums "Metal Kiss".
 


1 komentārs Komentēšana pieejama visiem.
Titānvaldis, 19.08.2010. 09:57:52 (ip:95.68.42.73)
Komentāra reitings: 0


Noteikti būšu!

Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties