Labdarības akcijas "Kara bērni" koncerts

Maija Prozoroviča, 12.06.2015., 10:37

Labdarības akcijas "Kara bērni" Ukrainas bērnu atbalstam ziņo – jau saziedoti vairāk nekā 18 tūkstoši eiro, kā arī top jauni atbalsta pasākumi.

Labdarības akcijas "Kara bērni" koncertsAtbalstot labdarības iniciatīvu "Kara bērni", 13. jūnijā Kalnciema kvartālā notiks radošā darbnīca bērniem un koncerts ar ukraiņu bērnu ansambļu piedalīšanos. Savukārt 20. jūnijā Ādažu tenisa centrā norisināsies jaukto dubultspēļu tenisa turnīrs.

Jau vēstīts par maijā uzsākto akciju "Kara bērni" – labdarības iniciatīvu ar mērķi izprast traģēdiju Ukrainā un vākt ziedojumus Ukrainas karā cietušajiem bērniem – viņu rehabilitācijai Latvijā. Latvija saka Eiropai: bērni nepiesaka karu! Mūsu spēkos nav apturēt lodes, taču mūsu spēkos ir dot ticību bērniem, kas karā zaudējuši vecākus un bērnību. Mēs varam likt viņiem sajust, ka Eiropā viņi nav pamesti vieni.

Sestdien, 13. jūnijā, Kalnciema kvartālā (Rīgā, Kalnciema ielā 35) paralēli iknedēļas tematiskajam tirdziņam plkst. 12.00 ar "Muzikālā Dizaina Grupa" atbalstu uzstāsies Vangažu ukraiņu biedrības "Jatraņ" vokālais ansamblis "Kvitočki" (vadītāja Liene Nesteroviča) un Rīgas Ukraiņu vidusskolas tautisko deju kolektīvs "Perlinka" (vadītājs Egils Vilkaušs). Savukārt no plkst. 11.00 notiks nevalstiskās organizācijas "Latvijas Ukraiņu kongress" pārstāves Tatjanas Lazdas meistardarbnīca lupatu lellīšu izgatavošanā – ikvienam būs iespēja darināt mazas lellītes Ukrainas karoga krāsās, ko paņemt līdzi kā mazu un jauku piemiņu par labo darbu.

20. jūnijā plkst. 9.00 Ādažu tenisa centrā (Ādažos, Gaujas ielā 26) norisināsies jaukto dubultspēļu  tenisa turnīrs, kuru organizē Rīgas Rīdzenes Rotary klubs sadarbībā ar Ādažu tenisa centru. Turnīrs ir jau otrais šāda veida labdarības pasākums Latvijā, tā dalības maksa tiks novirzīta labdarībai – šogad akcijai "Kara bērni". Turnīru atbalsta Tenisa centrs "Ādaži", "Arkolat", "Gatineau", "Babolat", "Bio 2 you", "Livia apartaments" un "Mārcienas muiža". Galvenā balva uzvarētājpārim būs no "Dinner in the Sky".

Turnīra paraugspēle norisināsies jau 13. jūnijā plkst. 12.00 – to izspēlēs brāļi Jānis un Mārtiņš Podžus, vairākkārtēji dubultspēļu uzvarētāji.

Ziedojumu akcijas kulminācija būs iespaidīgs Latvijas un Ukrainas mākslinieku kopkoncerts "Kara bērni", kas notiks 6. jūlijā pl. 19.00 Dzintaru koncertzālē. Koncertā piedalīsies Inese Galante, Sergejs Jēgers, Sonora Vaice, Dmitro Popovs (Ukraina), Armands Siliņš, Kārlis Lācis, Raimonds Tiguls, Katrīna Paula Felsberga, Oleksijs Demčenko (Ukraina), Liāna Langa, Biruta Ozoliņa, Arturs Maskats, Liepājas simfoniskais orķestris, koris "Kamēr...", Rīgas Doma meiteņu koris "Tiara", diriģenti Aira Birziņa, Jānis Liepiņš un Atvars Lakstīgala. Koncerta režisors ir Andrejs Žagars, scenārija autore – Nora Ikstena, mākslinieciskā producente – Indra Rubene. Koncerta vadītāji – Andrejs Žagars un Liene Jakovļeva.

"Kara bērni" patronese, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uz koncertu aicinājusi Ukrainas valdības pārstāvjus – prezidentu Petro Porošenko ar kundzi, Augstākās Radas spīkeru Vladimiru Groismanu, kā arī Lietuvas un Igaunijas parlamentu priekšsēdētājus.

Visi mākslinieki un koncerta radošā komanda, ziedojot savu talantu un laiku, ir piekrituši piedalīties šajā koncertā bez atlīdzības. Ikviena koncerta biļete, kas tiks iegādāta Biļešu Paradīzes kasēs, būs ceļa nauda kādam bērnam.

Visi koncerta ienākumi, kā arī ziedojumi akcijas laikā tiks izlietoti Ukrainas karā cietušo bērnu uzņemšanai Latvijas rehabilitācijas iestādēs, kuras jau paudušas savu atbalstu – Nacionālais rehabilitācijas centrs "Vaivari" un Sociālās integrācijas valsts aģentūra.

Dr. Anda Nulle, VSIA "Nacionālais Rehabilitācijas centrs "Vaivari"" valdes priekšsēdētāja stāsta: ""NRC Vaivari" rudens pusē uzņems Ukrainas kara bērnus rehabilitācijai. Mēs rēķināmies, ka papildus medicīniskai rehabilitācijai būs nepieciešamība pēc psihosociāla atbalsta. Esam plānojuši papildus klasiskām rehabilitācijas tehnoloģijām izmantot reitterapiju, kas nozīmē terapija zirga mugurā, kā arī kustību un deju terapiju, vizuālās mākslas terapiju un citas tehnoloģijas, kas palīdzēs bērniem atgūties no pārdzīvotā. Ieplānoti arī nelieli izbraukumi, lai bērniem rastos priekšstats par valsti, kurā viņi tiek uzņemti. Līdz šim mums ir pieredze ar Ukrainas karadarbībā cietušajām militārpersonām, tagad centīsimies palīdzēt mazajiem kara bērniem atgūt veselību un līdzsvaru turpmākai dzīvei."

Šobrīd saņemti ziedojumi vairāk nekā 18 tūkstoši eiro, no tiem caur ziedot.lv 3392,53 EUR, no koncerta biļešu ieņēmumiem 5139,00 EUR, no Latvijas Rotary klubiem 10000,00  EUR.

Akciju jau atbalsta "Ziedot.lv", Latvijas vēstniecība Ukrainā, Ukrainas vēstniecība Latvijā un ukraiņus apvienojošās sabiedriskās organizācijas – biedrība "Ukraiņu kongress" un "Ukrainas jauniešu apvienība", Vangažu ukraiņu biedrība "Jatraņ", Rīgas Ukraiņu vidusskola, kā arī "Creative Media Services", "DDB Latvia", "Diena", "Digibrand", "Ecolines", "Grupa Lukss", "Latvijas Mobilais Telefons", Latvijas Televīzija, Liepājas dome, "Liepājas Metalurgs", "Ogilvy PR Latvia", "Parnass Presentreklam", restorāns "Garlībs", Rīgas Latviešu biedrība, "Skrivanek Baltic", "Stage `N Deco", "Apgāds Mantojums", "Biļešu Paradīze", biedrība "Sadarbības platforma", "Kalnciema kvartāls", "Clear Channel", "Muzikālā Dizaina Grupa".

Ziedojumu iniciatīvu "Kara bērni" ierosinājuši Latvijas Rotary klubi, kas pārstāv nevalstisku organizāciju "Rotary International". Rotary ir nozīmīga kustība visā pasaulē, ka tās darbības jēga un palīdzības apjoms gūst atzinību visos pasaules kontinentos. Rotary ir kļuvis par pasaules mēroga humanitāru spēku, kas ar savu darbības stilu apliecina tādas cilvēciskās vērtības kā sabiedriskā aktivitāte, labestība un palīdzība. Latvijā ir 20 Rotary klubi.

Vairāk par iniciatīvu: www.karaberni.lv un www.facebook.com/karaberni.lv.

Iespēja ziedot:

  • www.ziedot.lv;
  • Ziedojumu tālrunis: 90006382 (1,47 EUR /par zvanu);
  • Ziedot.lv ziedojumu konts: Swedbank, konta Nr.: LV95HABA0551006150241, mērķis: ziedojums Kara bērni (informācija par kontu numuriem citās bankās, kā arī iespēja ziedot, norēķinoties ar maksājumu kartēm, www.ziedot.lv/kara-berni-2187).

Koncerta biļetes pieejamas "Biļešu Paradīzes" kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv/events/perf/9388.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax

Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

Robertunsab

Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties