Kora "Kamēr…" koncerts

Ieva Egle Vītola, 03.06.2015., 08:57

Trešdien, 10. jūnijā plkst. 19.00 Rīgas Sv. Pētera baznīcā aicinām uz kora "Kamēr…" vasaras koncertu.

Kora "Kamēr…" koncertsKoncertprogrammā Ērika Ešenvalda dziesmu cikls "Putna miegā" un Raimonda Tigula cikls "Teika par mums". Kora mākslinieciskais vadītājs un diriģents Jānis Liepiņš.

Kori "Kamēr..." 1990. gadā Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā dibināja Latvijā un pasaulē pazīstamais kordiriģēšanas meistars Māris Sirmais, kurš kolektīvu vadīja līdz 2012. gadam, kad vadības grožus atdeva sava studenta un ilggadēja kora otrā diriģenta Jāņa Liepiņa rokās, kurš arī joprojām ir "Kamēr..." mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents. Kora pastāvēšanas laikā tas izveidojies par vienu no spilgtākajiem un interesantākajiem amatierkolektīviem, gan savu izkopto vokālo prasmju (vokālie pedagogi Aina Bajāre un Ansis Sauka), gan repertuāra izvēles dēļ, kurā nozīmīgākā daļa vienmēr pievērsta sadarbībai ar mūsdienu kā Latvijas tā arī starptautiski pazīstamiem skaņražiem, kas speciāli korim radījuši jaundarbus. Koris ir arī daudzu starptautisku festivālu un simpoziju dalībnieks un konkursu laureāts, tajā skaitā vairākkārtējs Latviešu Vispārējo dziesmu un deju svētku laureāts, divreiz (2004. un 2013. gadā) ieguvis prestižo Eiropas Lielo mūzikas balvu (European Grand Prix for choral singing), kā arī ir Lielās mūzikas balvas laureāts.

Koris "Kamēr…" savu 25. jubileju svinēja ar skaistu koncertu maija beigās Latvijas Nacionālajā operā, kurā izskanēja īpaši šim notikumam radīti trīs izvērsti jaundarbi, kurus korim veltījuši komponisti Ēriks Ešenvalds, Raimonds Tiguls un Gabriels Džeksons (Gabriel Jackson).

Koncerta biļetes cena EUR 7.00, skolēniem, studentiem un pensionāriem EUR 5.00. Biļetes "Biļešu paradīzes" kasēs, www.bilesuparadize.lv un stundu pirms koncerta Rīgas Sv. Pētera baznīcā.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties