Dzintaru koncertzālē aicina uz koncertu "Vīns un Mūzika. Spānija"

Mārtiņš Pučka, 26.11.2015., 13:45

4. decembrī plkst. 19.30 atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē pirmo reizi notiks populārā un klausītāju atzinību iemantojušā cikla "Vīns un Mūzika" koncerts, kas būs veltīts izsmalcinātajiem vīniem un mūzikai no Spānijas.

Marlēna KeineKopā ar demokrātisko vīna bāru "Garage" dosimies garšas un mūzikas ceļojumā uz Spāniju – baudīsim izsmalcinātos Valenciso Rioja spāņu vīnus, klausīsimies spāņu mūziku šarmantās dziedātājas Marlēnas Keines, talantīgā klarnetista Mārtiņa Circeņa un ekstravagantās pianistes Agneses Egliņas izpildījumā. Savukārt sarunās par vīnu un mūziku dalīsies vīna nama "Valenciso" eksporta direktors Diego Santana, demokrātiskā vīna bāra "Garage" līdzīpašnieks Jānis Jenzis un Dzintaru koncertzāles direktors Guntars Ķirsis.

Koncertu cikls "Vīns un mūzika" plašu klausītāju atsaucību guvis gan Spīķeru koncertzālē Rīgā, gan Rundāles pilī un Rēzeknes jaunajā koncertzāle Gors. Tāpēc ar lielu prieku Dzintaru koncertzāle to piedāvā mūzikas un vīna baudītājiem arī Jūrmalā. "Gan vīnu, gan mūziku iespējams baudīt, vai arī ikdienišķi lietot. Bet tikai talanta un meistarības klātbūtnē gan vīns, gan mūzika spēj sniegt mums īstu baudījumu. Mūsu platuma grādos vēl daudz kam jānotiek, lai, līdzīgi kā senās kultūras zemēs, laba mūzikas  ierakstu kolekcija atrastos katra nama goda vietā. Arī vīna baudīšanas un radīšanas mākslā vēl esam pašā ceļa sākumā. Strīds starp Apolonu un Dionīsu par to, kura no mākslām ir svarīgāka, iespējams, nekad netiks atrisināts. Tādēļ koncertsērijā "Vīns un mūzika" mēs apvienojam labāko, ko mums sniedz gan Apolona, gan Dionīsa pasaules", uzsver Dzintaru koncertzāles direktors Guntars Ķirsis.

Valenciso vīna darītava, kuras ražotos vīnus varēsim baudīt 4. decembra koncertā, atrodas Ollaurī ciematā, Rioja Alta ziemeļu daļā, kas ir atzīts vīna reģions jau no 19. gadsimta. Atlantiskā klimata pieskārieni ar vasaras svelmi, kaļķakmeni un mālaino augsni padara Rioja Alta īpašu un atšķirīgu no pārējā La Rioja reģiona.

Savukārt mūziķu sniegumā dzirdēsim spāņu komponistu Pavlo Luna, Augustina Lara, Vinčenco di Kjara, Šavjera Montsalvadže, Ruperto Čapi, Bēla Kovāča un citu autoru skaņdarbus.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties