Koncerts "Ērģeles divatā"

Anna Paula Pujēna, 23.09.2015., 09:43

XIV Starptautiskais Liepājas ērģeļmūzikas festivāls turpināsies rīt, 22.septembrī, pulksten 19 ar koncertu "Ērģeles divatā", kurā piedalīsies ērģeļnieki Ilze un Aigars Reiņi.

Ilze un Aigars ReiņiKoncertā "Ērģeles divatā" uzstāsies ērģeļnieki Ilze un Aigars Reiņi, izpildot pasaules un latviešu ērģeļmūzikas klasiku, kā arī mūsdienu mūziku, tai skaitā – jaunā komponista Jēkaba Jančevska skaņdarba pirmatskaņojumu.

Ilze Reine bakalaura un maģistra grādu ērģeļspēlei ir ieguvusi J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kā arī mācījusies Baznīcas Mūzikas augstskolā Herfordē, Vācijā. Kopš 1996.gada ir Rīgas Sv.Jāņa baznīcas ērģelniece un kora diriģente, paralēli ir arī ērģeļspēles pedagoģe. Uzstājusies ar koncertprogrammām Latvijā, Vācijā, Ungārijā, Zviedrijā, Francijā. Līdztekus ērģeļu solo programmām sadarbojas ar solistiem un Latvijas profesionālajiem kolektīviem, piemēram, Latvijas Radio kori un citiem. Kopš 2008.gada nereti uzstājas kopā ar savu vīru ērģeļnieku Aigaru Reini.

Aigars Reinis ir mācījies Jelgavas Mūzikas koledžas ērģeļspēles, mūzikas pedagoģijas un kordiriģēšanas klasēs, vēlāk studējis J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā pie prof. T.Dekšņa, kur ieguvis arī maģistra grādu. Ērģeļspēlē papildinājies Ziemeļuplandes Starptautiskajā ērģeļu akadēmijā. A.Reinis ar panākumiem piedalījies jauno kordiriģentu konkursos, Starptautiskajā ērģelnieku konkursā Lahti (Somija) un Erfurtes ērģelnieku konkursā Vācijā, sniedzis koncertus gan Latvijā, gan citur Eiropā.

Koncertā "Ērģeles divatā" būs klausāmi ērģeļu dueti, tostarp gan klasiķa Gotharda Frīdriha Hendeļa, gan ievērojamu 20gadsimta komponistu – Džona Ratera un Čārlzs Kallahana. Izskanēs arī latviešu Aivara Kalēja un Dzintras Kurmes-Gedroicas skaņdarbi, kā arī kora "Sōla" diriģenta un komponista Jēkaba Jančevska darba pirmatskaņojums.

24. septembrī šo pašu koncertu, kā arī koncertuzvedumu bērniem "Kurš lielāks, kurš varenāks..?" būs iespēja dzirdēt kuldīdzniekiem un pilsētas viesiem Kuldīgas Sv.Annas un Sv.Katrīnas baznīcās.

Festivāls noslēgsies 25. septembrī Liepājas Sv.Trīsvienības katedrālē ar koncertu "Lāsojiet, debesis!", kurā piedalīsies ērģelniece Kristīne Adamaite, Jolanta Strikaite (soprāns) un Artis Sīmanis (alta saksofons).
Starptautiskais Liepājas ērģeļmūzikas festivāls tika iedibināts 2002. gadā ar mērķi pievērst uzmanību pilsētas lepnumam Sv.Trīsvienības katedrāles vēsturiskajām baroka ērģelēm. Gadu laikā Ērģeļmūzikas festivāls ir attīstījies un mainījies – jau trešo gadu to rīko organizācija "Via Cultura" un tā norises vieta vairs nav tikai Liepājā, bet arī citās Kurzemes pilsētās un novados.

Šā gada Starptautiskais Liepājas ērģeļmūzikas festivāls, pēc kārtas jau četrpadsmitais, notiek no 18.-25. septembrim.

Festivāla ietvaros līdz 30. septembrim apskatāmas arī divas izstādes – fotoizstāde "Fotomirkļi" kafejnīcā "Darbnīca" un bērnu zīmējumu izstāde bibliotēkā "Vecliepājas rūķis".

Biļetes uz festivāla koncertiem iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv. Skolēniem, studentiem un pensionāriem ir atlaides.

XIV Starptautiskais Liepājas ērģeļmūzikas festivāls tiek rīkots sadarbībā ar Latvijas Koncertiem, festivālu atbalsta Valsts Kulūrkapitāla fonds, Liepājas Kultūras pārvalde, Liepājas pilsētas dome un Kuldīgas novada pašvaldība. Plašāka informācija par festivālu pieejama interneta vietnē www.viacultura.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты женщин (а) также молодых людей онлайн, на телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl


ienāktreģistrēties