Kārlis Kazāks prezentēs savu jauno solo albumu "un Viņa"

Jānis Vitkovskis, 09.03.2015., 11:51

23. aprīlī mūzikas namā "Daile" notiks dziesminieka Kārļa Kazāka ceturtā solo albuma prezentācijas koncerts.

"un Viņa"Koncertā piedalīsies mūziķi, kuri jau ilgāku laiku ir spēlējuši kopā ar Kārli Kazāku – bundzinieks Juris Kroičs, ģitārists Māris Bīmanis, pianiste un dziedātāja Anete Kozlovska, ģitārists un dziesmu producents Gints Sola, kā arī dāmas, kuras ir piedalījušās jaunā albuma ierakstā – čelliste Undīne Balode, akordeoniste un dziedātāja Liene Dravniece, basģitāriste Maija Ušča un lietuviešu dziedātāja un vijolniece Milda Adrijuskaitė.

Kārlis Kazāks par savu jaunāko veikumu teic šādi: "Man katra jauna dziesma ir kā atklājums. Vispirms jau - pašam sev. Tas ir arī piedzīvojums, kura nozīmi ne vienmēr spēju aptvert uzreiz – nereti iepazīstu dziesmas no jauna un pavisam citādāk, ilgi pēc to tapšanas. Man nav viegli, pat pašam sev, atrast skaidrojumu, kādēļ kāda dziesma, pēc tās ierašanās pie manis, izgaist, savukārt kāda cita sagaida ierakstu un atrod savu ceļu pie klausītājiem. Albums "un Viņa" – tas esmu es pats, es tagad, es šajā brīdī, šeit – starp saviem cilvēkiem, starp saviem sapņiem. Man ir nojauta, ka tiem klausītājiem, kuri ir sekojuši līdzi un piedalījušies manā, jeb pareizāk – mūsu, mūzikas pasaulē, šis albums nebūs nekas pārsteidzošs. Es neesmu apzināti meklējis sevi man neierastos un jaunos mūzikas žanros un izpausmēs. Esmu ļāvies dziesmu maģiskajam plūdumam un brīnišķīgi muzikāliem cilvēkiem, kurus uzrunāju piedalīties albuma ierakstā."

Līdz šim Kārlis Kazāks ir izdevis trīs solo albumus – "uz manām plaukstām" (2007), "16 stundas"(2011) un "gultnes" (2013). Dziesminieks ir radījis arī divus šūpuļdziesmu albumus bērniem – "Mēness ceļu rādīs miega peles vezumam" (2007) un otru albumu "Tēti dzied šūpuļdziesmas", kurš ir radīts kopā ar sabiedrībā zināmiem tēviem un ticis dāvināts Latvijas bērnunamiem un sociālajiem dienestiem. Pirms albuma "un Viņa" izdošanas, Kārlis Kazāks ir radījis oriģinālmūziku Latvijas Leļļu teātra izrādei "Emīls un Berlīnes zēni" (režisors Ģirts Šolis) un izrādei Latvijas Nacionālajā teātrī "Jaunā ārsta piezīmes" (režisori Jānis Vimba un Kaspars Zvīgulis).

"Diezgan nozīmīgu savas dzīves laiku, atrodoties mūzikas pasaules apritē, es vēljoprojām tomēr neesmu iemācījies izbaudīt dziesmu ieraksta procesu. Man vistuvākais un nozīmīgākais mirklis ir dziesmas rašanās brīdis. Par pavisam īpašiem brīžiem un piedzīvojumiem man kļūst satikšanās ar klausītāju. Koncertos es izbaudu mirkli, kurā manis dziedātās dziesmas atskan klausītājā. Katrā klausītājā. Un katru reizi citādāk. Man ir svarīgi, lai klausītājs nav nemainīgs lielums. Man ir svarīgi, lai mēs abpusēji jūtam viens otru. Piedzīvojam sastapšanos. Tāpēc man ir vieglāk, ja arī ieraksta process kļūst par piedzīvojumu, gan man, gan visiem, kuri tajā piedalās. Es esmu patiesi pateicīgs visiem, kuri pievienoja savas sajūtas albuma ieraksta tapšanā. Es novērtēju un izbaudu katru no jauna radīto skaņu – tās visas papildina manas dziesmas, tās visas padara manas dziesmas par krāšņākiem stāstiem."

Biļetes nopērkamas "Biļešu Paradīzes" kasēs un internetā.

Koncertu atbalsta žurnāls "Ir".

Seko līdzi informācijai mājaslapā: www.kazaks.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties