Kamermūzikas koncerts "Gaidot gaismu"

Ieva Andžāne, 16.11.2015., 16:54

2015. gada 3. decembrī plkst. 19.00 Mākslas muzejā "Rīgas Birža" (Doma laukumā 6, Vecrīgā) ar kamermūzikas koncertu "Gaidot gaismu" uzstāsies mākslinieces Gunta Gelgote (soprāns) un Aija Kuzmane (klavieres).

Pianiste Aija Kuzmane un dziedātāja Gunta GelgoteKoncerta repertuārs izvēlēts, domājot par Ziemassvētku laiku, kurā gaidām gaismu un mieru. Tas papildina arī izstādes "Nikolajs Rērihs un Latvija" tematiku, sniedzot iespēju baudīt skaņdarbus, ko radījuši daži no mākslinieka iecienītākajiem komponistiem.

Izcilais krievu gleznotājs, filozofs, ceļotājs un zinātnieks Nikolajs Rērihs (Николай Константинович Рерих, 1874–1947) bijis kaislīgs mūzikas mīļotājs jau kopš studiju gadiem, un, dzīvojot Himalajos, viņš katru vakaru klausījies Franča Šūberta (Franz Schubert), Johana Sebastiana Baha (Johann Sebastian Bach) un citu klasiķu darbus. Ievērības cienīgi viņam šķituši arī latviešu komponisti Jāzeps Vītols un Alfrēds Kalniņš, kurš 20. gadsimta 30. gados uzstājies Rēriha muzejā Ņujorkā.

Kamermūzikas koncertam "Gaidot gaismu", kas notiks Mākslas muzejā "Rīgas Birža" 3. decembrī, mākslinieces Gunta Gelgote (soprāns) un Aija Kuzmane (klavieres) ir sagatavojušas programmu, kas iekļauj Johana Sebastiana Baha "6. Franču svītu Mi mažorā", Franča Šūberta "Sonāti klavierēm La minorā op. 143", Jāzepa Vītola "Desmit latviešu tautasdziesmas klavierēm op. 29", kā arī Alfrēda Kalniņa dēla, komponista Jāņa Kalniņa solo dziesmas.

Gunta Gelgote (Davidčuka) studējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) un Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijā, papildinājusi zināšanas pie itāļu vokālā pedagoga Paolo de Napoli (Paolo de Napoli). Māksliniece regulāri uzstājas kā viessoliste Latvijas Nacionālajā operā, Lietuvas Nacionālajā operas un baleta teātrī, kā arī Ģintara Rinkeviča vadītajā Viļņas Pilsētas operā. Gunta Gelgote kā soliste dziedājusi ar dažādiem orķestriem, t. sk. "Sinfonietta Rīga". Kamermūzikā sadarbojusies ar Kristīni Adamaiti un Arti Sīmani, Hertu Hansenu, Aldi Liepiņu, Ēriku Kiršfeldu. 2009. gadā Gunta Gelgote saņēmusi Latvijas Lielo mūzikas balvu kategorijā "Gada debija".

Aija Kuzmane ieguvusi maģistra grādu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā profesora Arņa Zandmaņa klavieru klasē, koncertmeistaru klasē studējusi pie profesora Alda Liepiņa. Vairākkārt piedalījusies JVLMA maģistrantu kamermūzikas koncerteksāmenos, uzstājusies kopā ar čellisti Guntu Ābeli, dziedātāju Krišjāni Norveli u.c., muzicējusi ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri. Šobrīd Aija Kuzmane strādā Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā par koncertmeistari un koncertmeistaru klases pedagogu, kā arī Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolā par klavierspēles skolotāju.

Uz koncertu aicināti visi interesenti! Koncerta ieejas biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā Mākslas muzeja "Rīgas Birža" kasē. Biļešu cena: pieaugušiem – EUR 2,85; skolēniem, studentiem, senioriem – EUR 1,42. Vietu skaits ir ierobežots (zāles ietilpība – 100 sēdvietas). Ieeja koncertā no plkst. 18.30.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties