Rudens kamermūzikas festivālā uzstāsies Antoņina Suhanova

Rinta Bružēvica, 24.09.2015., 08:26

Rudens kamermūzikas festivālā 1. oktobrī Dzintaru Mazajā zālē dzirdēsim jauno pianisma zvaigzni, vairāku starptautisku pianistu konkursu laureāti - Antoņinu Suhanovu koncertā "Franču un krievu klaviermūzika".

Antoņina SuhanovaKoncerta programmā Morisa Ravela, Sezāra Franka, Sergeja Rahmaņinova un Jāzepa Vītola skaņdarbi.

Jau kopš 2000. gada Antoņina Suhanova ik gadu plūkusi laurus kādā no starptautiski atzītiem pianistu konkursiem Francijā, Spānijā, Lielbritānijā, Itālijā, Slovākijā, Krievijā un Igaunijā.

24 gadus jaunā mūziķe jau koncertējusi ar orķestriem Atvara Lakstīgalas, Andra Nelsona un Andra Vecumnieka vadībā, kā arī ar Tallinas kamerorķestri, Londonas "Silk Street Sinfonia" kamerorķestri un "Maskavas Virtuoziem", ko vada leģendārais vijolnieks un diriģents Vladimirs Spivakovs. Studijām Londonā Antoņina Suhanova tika godalgota, saņemot stipendiju, un arī šis solokoncerts ir balva par lauriem – otro vietu Jāzepa Vītola starptautiskajā 6. pianistu konkursā, kur citstarp viņa tika atzīta par labāko J. Vītola mūzikas interpreti

Klavierspēlē mūziķe skolojusies pie Guntas Božas un Jura Kalnciema, bet patlaban viņas profesors Londonas Gildholas Mūzikas un drāmas skolas maģistrantūras programmā ir ievērojamais britu pianists Ronans O`Hora. Meistarklasēs A. Suhanova papildinājusies pie Dominika Merlē, Noriko Ogavas, Maikla O`Rurka, Georgija Fedorenko, kā arī pie tādiem leģendārajiem meistariem kā Boriss Bermans, Idila Bireta, Vladimirs Aškenāzi un Dmitrijs Baškirovs.

Šajā vasarā pianiste sniedza solokoncertus Londonas pilsētas festivālā un "International Holland Music Sessions" festivālā Nīderlandē, bet Dzintaru Mazo zāli pieskandinās ar franču un krievu klaviermūziku.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany

Dia duit, theastaigh uaim do phraghas a fháil.

Robertunsab


ienāktreģistrēties