"Iededz gaismu" koncerts "Bēthovena vēstules"

Anna Paula Pujēna, 10.12.2015., 12:45

Sestdien, 12. decembrī, pulksten 18.00 "Promenade Hotel" Hika zālē koncertcikls "Iededz gaismu" turpināsies ar koncertprogrammu "Bēthovena vēstules", kurā piedalīsies Egīls Šēfers, Dace Zālīte un Toms Ostrovskis un līdzās skaņdarbiem Oresta Silabrieža vadībā tiks lasīti Ludviga van Bēthovena vēstuļu fragmenti.

Dace ZālītePirmais "Iededz gaismu" koncerts jau pirms divām nedēļām tika veiksmīgi aizvadīts, un tagad, atgriežoties mājīgajā Hika zālē, pienācis laiks nākamajam. Koncertprogramma "Bēthovena vēstules" jau apceļojusi vairākas Latvijas pilsētas un tagad, 12. decembrī pulksten 18.00, būs dzirdama arī Liepājā, "Promenade Hotel" Hika zālē.

Koncertā piedalīsies Lielās mūzikas balvas laureāti – apburošais un virtuozais klarnetists Egīls Šēfers un viņa domubiedrs, pieredzējušais pianists Toms Ostrovskis. Līdzās abiem mūziķiem čella partiju koncertā izpildīs viena no pamanāmākajām Latvijas jaunajām čellistēm Dace Zālīte, kas, cita starpā, bijusi "Lielās mūzikas balvas 2011" nominante sadaļā "Gada debija" un pašlaik ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra čellu grupas mūziķe.

Koncerta programmā būs iespēja dzirdēt Vīnes klasiķa Ludviga van Bēthovena agrīnā perioda skaņdarbu klarnetei, čellam un klavierēm. Tālāk koncertā izskanēs pašlaik Latvijā un pasaulē populārā, pārpasaulīgā igauņu komponista Arvo Perta, mūsu pašu mīlētā komponista Ērika Ešenvalda, kā arī starptautiski atzītā Pētera Vaska un "Iededz gaismu" klausītājiem jau pazīstamā Pētera Plakida skaņdarbi. Taču koncerts "Bēthovena vēstules" ne velti ir ieguvis savu nosaukumu, jo tā gaitā mūzikas žurnālists Orests Silabriedis iepazīstinās klausītājus ar Bēthovena vēstuļu fragmentiem, kā arī komponistu un mūzikas kritiķu Jāzepa Vītola un Jēkaba Graubiņa spriedumiem par mūzikas būtību, tā veidojot muzikāli aizraujošu stāstu par mūziku. Taču vislabāk koncerta noskaņu raksturo paša Ludviga van Bēthovena vārdi: "Uguni vīriešu sirdīm un asaras sieviešu acīm! Spēlēt mūziku bez kaisles ir noziegums!".

Rīkotāji vēlas vēlreiz atgādināt, ka sākotnēji paredzētā norises vieta – Graudu ielas koncertzāle – ir mainījusies, un koncerts notiks "Promenade Hotel" Hika zālē.

Koncerts rīkots sadarbībā ar Valsts Kultūrkapitāla fondu, Liepājas Kultūras pārvaldi un viesnīcu "Promenade Hotel".

Biļetes uz koncertcikla "Iededz gaismu" koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv. Skolēniem, studentiem un pensionāriem ir atlaides. Bērniem līdz 7 gadu vecumam, neaizņemot sēdvietu, ieeja koncertos ir bez maksas.

Tālāk koncertcikls turpināsies līdz pat februārim ar koncertiem gan Hika zālē, gan koncerzāles "Lielais dzintars" kamerzālē. Uz visiem trim "Lielā dzintara" koncertiem, kā jau ziņots iepriekš, iespējams iegādāties abonementu par 25 eiro.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties