Gustavo albums "3. Elpa" pieejams jau nākamnedēļ

Edgars Gertners, 10.06.2010., 10:17

Gatavojoties albuma atklāšanas svētkiem, Gustavo stāsta par viesmāksliniekiem, kā tapa diska dizains, kā arī piedāvā jaunu singlu "Kur ir mana galodiņa".

Šis ir ceturtais singls no Gustavo albuma "3. Elpa". Dziesmā mūziķis ar humoru runā gan par personīgi izdzīvotiem notikumiem, gan situācijām, kuras vērojis no malas. Kompozīcija vēsta par dažādiem pārsteidzīgiem un spontāniem spriedumiem, kas mēdz pazust tikpat žigli, cik radušies.

"Nedaudz pārveidojot tautā populāru teicienu "Nesaki "hop!", pirms neesi pārlecis", radās piedziedājums. Savukārt dziesmas nosaukumā pasmaidu par tiem pārmetumiem, ka vairs neesmu tik ass, kā agrāk. Vai tad kādam biju mūžīgi zvērējis bū t Gustavo Tobasko?" saka mūziķis.

"Kur ir mana galodiņa" piedziedājumu izpilda Gustavo draugs un ilggadējs kolēģis Čižiks. Viņš dzirdams vairākās albuma dziesmās. "Ar Čižiku vienmēr ir interesanti radīt ko muzikālu, jo zinu, ka beigās viss skanēs lieliski. Arī šoreiz rezultāts, manuprāt, ir ļoti atbilstošs vēstījuma noskaņai," gandarīts stāsta Gustavo.

Albumu var salīdzināt ar eseju krājumu, kurā apkopoti reāli piedzīvoti un arī izfantazēti notikumi. Pateicībā par iecietību, gādību, sapratni, iedvesmu un mīlestību, šos skaņdarbus Gustavo velta kādam ļoti īpašam cilvēkam. Kuram? To var uzzināt, ielūkojoties albuma bukletā.

"3. Elpas" vizuālo noformējumu veidojis dizaina meistars Lomix. Viņam talkā nāca fotogrāfs Nils Vilnis, kurš gādāja, lai Gustavo ieceres un abstraktās vīzijas tiktu iemūžinātas bildēs. Albuma vāks ir tikai fragments no garāka stāsta, kas attēlots "3. Elpas" bukletā.

"Simboliski šajā kolāžā attēlota krāsu pāreja no zaļas uz lillā. Iepriekšējais albums bija zaļš, šobrīd esmu pārejas posmā un tiecos pēc kaut kā cita. Katra dziesma man asociējas ar noteiktu krāsu un prieks, ka šo buķeti izdevās iemūžināt arī albuma dizainā," saka mūziķis.

Albumā ir 17 oriģinālkompozīcijas. Vairākās dzirdami viesmākslinieki, piemēram, Renārs Kaupers, Ieva Kerēvica, Čižiks, El Mars, Lady’s Sweet, kuri Gustavo vēstījumiem palīdzēja uzburt pareizās noskaņas.

Pēc 15. jūnija albums "3. Elpa" būs pieejams digitāli www.platforma.lv, kā arī mūzikas un citos veikalos. Albums tiek izdots sadarbībā ar Gustavo domubiedru O!Karti.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

RobertSax


ienāktreģistrēties