Ērģelniece Guna Skrima saņems "Talanta balvu"

Vita Stiģe-Škuškovnika, 25.08.2010., 16:27

JVLMA studente, ērģelniece Guna Skrima saņems "Talanta balvu" Amageras Mūzikas festivālā Dānijā!

JāzĒrģelniece Guna Skrima saņems "Talanta balvu"epa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas ērģeļu klases maģistrante Guna Skrima 2010. gada 19. septembrī saņems "Talanta balvu" un ar solokoncertu uzstāsies 38. Amageras Mūzikas festivālā Dānijā, kura tematika šogad saistās ar Baltijas valstīm. Balvā – 10 000 Dānijas kronas.

Jau 38 gadus Kopenhāgenas rajonā Amagerā notiek ērģeļmūzikas festivāls, kura ietvaros tiek piešķirta balva kādam jaunam un talantīgam ērģelniekam. Katru gadu festivāla koncertprogrammas tiek veidotas balstoties uz izvēlētu tematiku, šogad tā ir – Baltijas valstis.

"Tā kā es esmu studējusi Dānijas Karaliskajā Mūzikas akadēmijā un esmu no Baltijas, biju balvas kandidātu vidū. Taču galavārds pieder Dānijas Karaliskās Mūzikas akadēmijas ērģeļu nodaļas pedagogiem un īpaši nodaļas vadītājam Hansam Fagiusam /Hans Fagius/, kuri izlēma šo nozīmīgo godalgu piešķirt man. Tā kā šī gada festivāla tēma ir Baltijas valstis, savā koncertprogrammā iekļaušu Jēkaba Mediņa, Pētera Vaska, Marģera Zariņa, Edgara Arro, Faustas Latenas mūziku, kā arī dāņu jaunā komponista Benjamina de Muraškina /Benjamin de Murashkin/ 2009. gadā tapušu ērģeļdarbu. Ar nepacietību gaidu šo notikumu un ceru, ka viss izdosies," stāsta balvas ieguvēja, ērģelniece Guna Skrima.

Amageras Mūzikas festivāls tiks atklāts ar laureātes Gunas Skrimas solokoncertu 19. septembrī un ar dažādiem koncertiem skanēs līdz 3. oktobrim. Kā jau minēts, balvā jaunā ērģelniece saņems 10 000 Dānijas kronu (apmēram 930 LVL).

Ērģelniece Guna Skrima šobrīd studē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas ērģeļu klases maģistrantūrā pie prof. Tālivalda Dekšņa. Iepriekš absolvējusi Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolu un ieguvusi profesionālā bakalaura grādu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Studentu apmaiņas programmu ietvaros studējusi Enshedes Mākslas konservatorijā Nīderlandē un Dānijas Karaliskajā Mūzikas akadēmijā pie prof. Hansa Fagiusa /Hans Fagius/. Piedalījusies 5. Starptautiskajā Mikaela Tariverdijeva ērģelnieku konkursā, iekļūstot 2. konkursa kārtā. Jaunā ērģelniece darbojas arī kā mūzikas pedagogs un baznīcas ērģelniece.

 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Γεια σου, ήθελα να μάθω την τιμή σας.

Robertunsab


ienāktreģistrēties