Dominiks Millers sniegs koncertu Latvijā

Inese Mihasjonoka, 28.04.2010., 10:07

Pēdējā gada laikā Latviju ir apciemojuši daudzi pasaulslaveni mūziķi, kas pirms tam šeit nav bijuši.

Pirmizrādi gaida arī Dominika Millera koncerts 15.maijā Lielajā Ģildē. Plašākai publikai viņš zināms kā Stinga dziesmas "Shape of My Heart" autors. Kopā ar viņu uz skatuves būs brīnišķīgi mūziķi no dažādiem pasaules nostūriem Anglijas, Vācijas un Indijas.

Latvijā Dominiks ieradīsies savas Eiropas tūres ietvaros, kas iepazīstina ar viņa jauno disku "November". Dominiks Millers ir sagatavojis pārsteigumu it visiem, kDominiks Millersas jau kopš pirmsākumiem ir bijuši viņa fani. Lai gan līdz šim viņu visvairāk apbrīno un godina par izsmalcinātām akustiskām skaņām, ko viņš rada ar savu neilona stīgu ģitāru, tagad mākslinieks ir pārsteidzis gan klausītājus, gan ekspertus ar savas karjeras pirmo elektroniskās mūzikas albumu. Millera jaunākais albums "November" ļauj arī elektriskajai ģitārai izteikties visdažādākajos veidos.

Albums "November" papildina Dominika Millera jau tā iespaidīgo māksliniecisko biogrāfiju. Millers ir dzimis Buenosairesā, viņa tēvs ir amerikānis un māte – īriete. Vēlāk viņš apguva ģitāras spēli prestižajā Bērklijas koledžā Bostonā, kā arī Gildholas mūzikas skolā Londonā.

Millers ir laidis klajā vairākus solo albumus ("First Touch", "Second Nature", "Third World", "Fourth Wall"), un kopš astoņdesmito gadu beigām viņš ir kļuvis par pieprasītu viesmūziķi.

Millera sadarbības projektu saraksts ir gluži bezgalīgs, tostarp sadarbība ar The Chieftains ("Long Black Veil"), Ediju Rīderu ("Mirmama"), Manu Dibango ("Wakafrika"), Polu Jangu, Braienu Adamsu, Lučāno Pavaroti, Pīteru Geibrielu, Petu Meteniju, Tinu Tērneri ("Wildest Dreams"), The Pretenders, Boyzone un The Backstreet Boys. Kopš sadarbības 1991. gada albuma "The Soul Cages" izstrādē Millers ir piedalījies visos Stinga albumos; viņš ir muzicējis vairāk nekā tūkstoš koncertos kopā ar The Police grupas agrāko dalībnieku un ir piedalījies tādu panākumiem bagātu skaņdarbu sacerēšanā kā "Shape Of My Heart".

Ar jauno albumu Millers kārtējo reizi pierāda, ka ir augstākās klases ģitārists. Izcilais mūziķis spēlē ar vieglu un šķietami letarģisku pašpārliecību, kas vārdiem gluži vienkārši nav aprakstāma. Viņa vēlme virzīties tālāk par saviem mākslinieciskajiem sasniegumiem ir tas, kas viņu atšķir no citiem modernajiem virtuoziem – Dominiks Millers ir pakāpies pakāpienu augstāk par "vienkārši" prasmīgu izpildījumu un noslīpētu meistarību. Šobrīd viņš ir vairāk pievērsies izteiksmei, atsevišķu skaņu skaistumam un mirkļa patiesībai. Viņa spēja pārsniegt fizisko izteiksmes formu ir tā īpašība, kas viņu izceļ no pūļa kā izredzēto.

Biļetes nopērkamas Bilešu servisa kasēs, cena no 7.5 latiem.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

RobertSax


ienāktreģistrēties