21. oktobrī jau otro reizi Depo uzstāsies Kanādas grupa Darkblueworld

Guntis Vanags, 18.10.2010., 18:45

DarkBlueWorld ir dziedātājas un dzejnieces Elizabetes Fišeres grupa, kurā tai pievienojušies vieni no labākajiem Kanādas mūziķiem.

Balstoties uz Fišeres tekstiem, ekspresīvo dziedāšanas manieri un pārējo mūziķu lielo dažādo mūzikas stilu pārzināšanu, grupai ir izdevies radīt materiālu, kurš ir emocionāli daudzslāņains, parasti paskarbs vai ar melnā humora pieskaņu ar bagātīgu harmoniju un ritmu struktūru.

Visi grupas dalībnieki ir pieredzējuši mūziķi ar bagātīgu personīgo muzikālo bagāžu. Grupas līdere Elizabete Fišere ir bijusi grupas "The Animal Slaves" un vēl dažu Kanādas 1980. gadu artroka grupu līdere. Viņa ir strādājusi ierakstu studijās un uzstājusies kopā ar ievērojamiem internacionāliem mūziķiem, dziedājusi ungāru tautas mūziku un franču šansonus.

Grupa tika izveidota 2002. gadā Vankūverā, 2006. gadā tika izdots albums "Darkblueworld", bet 2009. gadā Kanādas ierakstu kompānijas "Dripaudio" paspārnē dienasgaismu ieraudzīja grupas 2. albums "The Perilous Beauty of Madness". Abus albumus ar žilbinošām atsauksmēm uzņēma autoritatīvi mūzikas mediji, kuri grupu jau pieskaita pasaules artroka elitei, salīdzinot grupas mūziku ar tādiem mūziķiem kā Marianne Faithfull, King Crimson, Diamanda Galas, Lou Reed, Nick Cave, Patti Smith.

Lūk dažas recenzijas:
"Iedomājieties neiespējamo Ninas Hāgenas un Džima Morrisona savienību, interpretējot Bertoldu Brehtu kopā ar grupu, kuras sastāvā ir dalībnieki no the Doors, the Velvet Underground un Pink Floyd, un jums radīsies dažas idejas par Darkblueworld hipnotizējošo, halucionējošo skaņu..." – Coda Magazine

"Fišeres tumšos toņos ieturētais vokāls, sajaukums no Nina Simone, David Bowie un Annie Lennox vokāliem, piesaista jūsu uzmanību katram vārdam, bet viņas grupas muzikālie aranžējumi piesaista jūsu uzmanību katrai notij..." The Vancouver Sun

"Nina Simone grupas Yeah Yeah Yeahs priekšgalā kādā no Mike Patton projektiem. Tas varētu dot jums nojausmu par Elizabetes Fišeres Brehta panku. Blīvais, plūstošais Kanādas viskreatīvāko improvizatoru pavadījums padara to par neparastu mākslas bumbu..." The Province

Darkblueworld (Kanāda – alternative/ indie/ art)
http://www.myspace.com/darkblueworldca
http://www.darkblueworld.ca/
Video - http://www.miestoiq.lt/2010/10/vilnius-jazz-10-isibegeja/
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties