Daugavpilī notiks Nacionālo bruņoto spēku orķestra, solistu un apvienotā Daugavpils jauniešu kora lielkoncerts "Vakara junda"

Harijs Vucins, 26.05.2015., 18:40

Ievadot Daugavpils 740. gadadienas svinību pasākumus, kā arī atklājot vasaras koncertsezonu, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) orķestris Daugavpils iedzīvotājiem un viesiem sagatavojis dāvanu – Vakara jundas lielkoncertu, kurs notiks 2015. gada 27. maijā plkst. 21.00 Daugavpils cietoksnī Marka Rotko mākslas centra pagalmā.

Kora lielkoncerts "Vakara junda"Koncertā piedalīsies Latvijas Nacionālās operas solistes Ilona Bagele un Indra Pumpure, apvienotais Daugavpils jauniešu koris Jevgenija Ustinskova vadībā, jaunsargi, NBS orķestris, diksilends un orķestra solisti. Diriģenti: pulkvežleitnants Dainis Vuškāns un kapteinis Roberts Saulevičs.

Koncerta programmā iekļauti Latvijas armijas pulku marši, kuru ieguldījums Daugavpils atbrīvošanā no lieliniekiem 1920. gadā bija visnozīmīgākais un kuri pagājuša gadsimta 20.-30. gados dislocējās Daugavpils garnizonā. Latviešu strēlnieku dziesmas izdziedās orķestra Seržantu trio, kuri palīdzēs iejusties karavīra skarbajā frontes ikdienā, izdzīvot kaujā un priecāties par dzīvi. Mūsdienu latviešu komponisti koncertā būs pārstāvēti ar daugavpilieša Gunāra Ordelovska, Raimonda Paula un Jura Kulakova kompozīcijām. Koncerta kulminācijā izskanēs latgaliešu tautasdziesmas Daiņa Vuškāna laikmetīgos aranžējumos jauktajam korim un orķestrim.

Tā kā koncerts notiks vēsturiski militārā teritorijā, saskaņā ar Latvijas armijas tradīcijām, noslēdzot darba dienu un koncertu, Daugavpils cietoksnī izskanēs Vakara jundas ceremonijas mūzika.

Turpinot Latvijas armijas tradīcijas, ieeja koncertā - bez maksas.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

Robertunsab

Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты барышень равным образом юношей он-лайн, в течение телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl


ienāktreģistrēties