Čellists Metjū Bārlijs festivālā Ad Lucem

Sandra Zandberga, 13.07.2010., 14:26

Pasaulslavenais angļu čellists Metjū Bārlijs un meditācija visas nakts garumā Introvertās mākslas festivālā Ad Lucem.

IntroČellists Metjū Bārlijs festivālā Ad Lucemvertās mākslas festivāls Ad Lucem šogad piedāvās četrus unikālus koncertus, kur klausītāji īpašā atmosfērā varēs pievērsties savai iekšējai pasaulei – atslēgties no ikdienas, padomāt, iepazīt sevi, meditēt un baudīt mieru. Festivāla īpašais notikums būs koncerts Nakts Meditācija, kas no plkst. 23:00 līdz pat nākamās dienas rītam notiks Vecgulbenes muižā.

Festivāls sāksies 15. jūlijā Rīgā ar koncertu Vakara Meditācija Čellam, kas notiks Svētā Pētera baznīcā plkst. 20:30. Koncertā piedalīsies pasaulē slavenais, ģēniālais čellists Metjū Bārlijs un pianiste Herta Hansena, kuri sveču gaismā atskaņos Johana Sebastiana Baha, Roberta Šūmaņa, Sergeja Rahmaņinova, Džona Metkāfa un Arvo Perta skaņdarbus.

No 16. jūlija līdz 18. jūlijam Introvertās mākslas festivāla pasākumi pārcelsies uz Vecgulbenes muižu, kas ir baronu fon Volfu 19.–20. gs. veidotajā īpašumā renovēta augstas klases viesnīca ar unikālu koncertzāli un atmosfēru.

Vecgulbenes muižā programma sāksies 16. jūlijā plkst. 16:00, kad mākslinieks Jānis Strupulis (Latvijas lata monētu autors) atklās savu medaļu izstādi. Pēc tam visiem būs iespēja piedalīties filozofijas zinātņu maģistra, filozofijas un reliģisko ideju vēstures pasniedzēja Valda Svirska lekcijā Garīgā dimensija un radošā izpausme mākslā. Vakara koncertā Sarunas Ar Klusumu, kas sāksies plkst. 20:00, varēs baudīt Laimas Jansones improvizācijas uz etnogrāfiskās elektrokokles, savukārt pēc koncerta interesenti varēs piedalīties smilšu mandalu veidošanā vai vakara meditācijā kopā ar Valdi Svirski.

Festivāla programma 17. jūlijā sāksies ar rīta meditāciju, interesenti dienas gaitā varēs piedalīties loka šaušanā un smilšu mandalu veidošanā, bet vakarā notiks Ziemeļindijas klasiskās mūzikas koncerts The Spirit Of Sound, kurā muzicēs sārodists Sergejs Ancupovs, tablists Sandžu Višnu Sahai un tampuriste Ludmila Žurkova. Pēc koncerta varēs baudīt Valda Svirska dzeja lasījumus, bet stundu pirms pusnakts sāksies nakts koncerts.

Festivāla īpašais notikums ir Nakts Meditācija, kur no saulrieta līdz saullēktam skanēs paša Metjū Bārlija improvizācijas, apvienojot čella un elektronikas skaņu tembrus. Koncertu Vecgulbenes koncertzālē paredzēts klausīties guļus stāvoklī, tādēļ klusītājiem jāņem līdzi paklājs un/vai sega. Rīta agrumā čella improvizācijai pievienosies izcilais indiešu tablas meistars Sandžu Sahai, kas klausītājus modinās īpašā saspēlē ar Metjū.

Festivālā par brīvu būs pieejami dažādi garīgas ievirzes pasākumi: M.Phil. Valda Svirska lekcijas, meditācijas un dzejas lasījumi, Jāņa Strupuļa medaļu izstāde, studija ar mūzikas, video un rakstu krātuvi, kurā būs iespēja lasīt, klausīties un meditēt, radošā darbnīca, kur zīmēt un krāsot mandalas, un baudīt tēju.

Informācijai: Pirmsskolas vecuma bērnus pasākumos neielaiž. Lūdzam to uztvert ar sapratni un ņemt vērā festivāla meditatīvo noskaņu.

Telts vieta muižas parkā Ls 3.

Vecgulbenes muižas viesnīcas rezervācija: www.baltapils.lv; tālr. 64474800

Biļetes uz koncertiem nopērkamas Biļešu servisa un Biļešu paradīzes kasēs.

Vairāk informācijas par māksliniekiem un festivālu: www.adlucem.lv
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties