"Bubamarā" šonedēļ – latviešu turbofolks, īru dziesminieks un somu rokenrols

Mārtiņš Zviedris, 23.01.2012., 21:49

Pasaules mūzikas krogā, Audēju ielā 8, trešdien, īru dziesmas autentiskā sniegumā piedāvās Deniss Maklohlins, piektdien turbofolka un punk seismisko aktivitāti nodrošinās Oranžās brīvdienas un Rīta stienis, sestdien skatuvi tricinās somu psihedēliskā rokenrola maniaki Moses Hazy.

Deniss Maklohlins

Uz autentiskas īru mūzikas vakaru trešdien, 25. janvārī, pulksten 21 aicina Derijā Zaļās salas ziemeļos dzimušais un tagad Dānijā dzīvojošais Deniss Maklohlins (www.mc-laughlin.dk). Ar skaņu mākslu viņš nodarbojies kopš mazām dienām, pārvalda daudzu tradicionālo mūzikas instrumentu spēli un nu jau vairākus gadu desmitus ar īru dziesmu plašu klāstu priecē ļaudis daudzviet Ziemeļeiropā.

Ceturtdien, 26.janvārī, uz vakaru kopā ar dziesmām, ko labprāt būtu sacerējis pats, no pulksten 21 aicina DJ Ma.Be.

Piektdien, 27. janvārī, no pulksten 22 Oranžās brīvdienas (www.oranzas.lv) klausītājus cienās ar ska, regeja, metāla, disko, foka un citu muzikālo komponentu kokteili, ko paši dēvē par turbofolku. Pēc tam uz skatuves kāps Rīta stienis (twitter.com/RitaStienis) – jauna pankgrupa, kuras dalībnieki rokmūzikā darbojas jau sen un zināmi kā grupu VIPP Basbočka, 1.sērija, IndyGo un Oranžās brīvdienas dalībnieki.

Moses Hazy

Sestdien, 28. janvārī, pulksten 22 Bubamarā sāks skanēt somu grupas Moses Hazy (www.moseshazy.net) skaļais roks, kurā elektriskās stīgas apvienotas ar taustiņiem pūšaminstrumentiem, saklausāmas gan soulmūzikas ietekmes, gan psihedēlija, kā arī vienkārši, vecmodīgi ģitārrifi, kas atgādina par rokenrola bērnības laikiem. Desmit gadus vecais kolektīvs lielu uzmanību pievērš koncertdarbībai un vētraino uzstāšanos dēļ somu mūzikas žurnāls Rumba Moses Hazy savulaik izraudzīja par 2007. gada vislabāko koncertgrupu dzimtenē. Pēc koncerta vakaru ne mazāk vētrainos ritmos turpinās DJ Tribe.

Notikumi turpmākajās nedēļās:

  • sestdien, 4. februārī, plkst.22 – FunCOOLio;
  • piektdien, 17. februārī, plkst.21:30 – Adamsu famīlija;
  • ceturtdien, 15. martā, plkst.21.30 – Ministry of Echology (Lietuva);
  • pirmdien, 28. maijā, plkst.20.30 – Ni (Austrija).

Ieeja – bez maksas.

Bubamaras virtuve, kā allaž, aicina vai nu izmantot dienas piedāvājumu – zupu un otro ēdienu par divarpus latiem – vai izvēlēties citu maltīti un maksāt vidēji latu un pārdesmit santīmu par ēdienu. Ēdienkartē atrodams arī vistas un sēņu žuljēns par diviem un Cēzara salāti par divarpus latiem.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


ienāktreģistrēties