Anglikāņu baznīcā viesosies Brukheivenas Kora biedrība no Teksasas štata ASV

Guntars Felsbergs, 01.07.2015., 11:27

Trešdien, 8. jūlijā, plkst. 13.00 Sv.Pestītāja Anglikāņu baznīcā ar koncertu "Klasiskās saknes: daile, miers un prieks" viesosies Brukheivenas Kora biedrība (Teksasas štats, ASV).

Anglikāņu baznīcā viesosies Brukheivenas Kora biedrība no Teksasas štata ASVKora vadītāja ir diriģente un pedagoģe, Teksasas universitātes doktorante Melodija Gemblina-Buloka (Melody Gamblin-Bullock). Līdzās tiešajam darbam Brukheivenas koledžā viņa kopā ar saviem audzēkņiem piedalās daudzos starptautiskos kopprojektos Eiropā un Āzijā.

Brukheivenas Kora biedrība dibināta 1986. gadā un šobrīd ir kolektīvs, kas sastāv gan no studentiem, gan arī gados vecākiem dziedātājiem. Bieži uzstājoties Dalasas apkaimē, biedrība guvusi labu reputāciju dažādos sadarbības pasākumos. Brukheivenas Kora biedrības rīkotajos koncertos bieži tiek uzaicināti citi kori un simfoniskie orķestri, rodot iespēju atskaņot tādus vērienīgus skaņdarbus kā Ludviga van Bēthovena 9. simfoniju, Johannesa Brāmsa "Vācu rekviēmu", Gabriēla Forē "Rekviēmu", Jozefa Haidna oratoriju "Pasaules radīšana" u.c. Šie projekti realizēti nozīmīgās koncertzālēs, piemēram, Ņujorkas Kārnegija zālē.

1998. gada vasarā kolektīvs pirmoreiz devās Eiropas turnejā, un kopš tā laika koncertceļojumi uz Eiropu un Āziju ir kļuvuši par kora tradīciju.

Koncerta "Klasiskās saknes: daile, miers un prieks" īpatsvars būs sakrālas ievirzes opusi, sākot no Franča Šūberta līdz brīvāk un personiskāk tvertām garīgās tradīcijas kordziesmām. Liela daļa no tām ir amerikāņu vidējās un jaunākās paaudzes autoru devums.

Koncertu kuplinās arī Johana Sebastiāna Baha un Fēliksa Mendelszona-Bartoldi ērģeļmūzika, ko atskaņos Jeļena Privalova-Epšteina - Maskavas konservatorijas absolvente, kuras koncertu ģeogrāfija ir ļoti plaša...

Ieeja koncertā par ziedojumiem. Koncertam sekos neliela saviesīgā daļa, kurā koris visus klausītājus aicinās uz tēju, kliņģeri un sarunām.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties