Beātes Zviedres džeza trio koncerts

Nataļja Sujunšalijeva, 02.09.2015., 08:02

Tuvojoties izstādes "Edvards Steihens. Fotogrāfija" noslēgumam, ceturtdien, 2015. gada 3. septembrī, plkst. 19.00 kultūras un izklaides programmas "Ars Rezumē" ietvaros Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē "Arsenāls" (Vecrīgā, Torņa ielā 1) ar unikālu programmu "Džezs mūziklā un mūzikls džezā" koncertēs viena no Latvijas džeza vokāla daudzsološākajām māksliniecēm Beāte Zviedre.

Beātes Zviedres džeza trio. Publicitātes fotoJau no saviem pirmsākumiem džeza aizraujošās harmoniju un ritma spēles valdzinājušas mūzikas mīļotāju sirdis un prātus visā pasaulē. Plašu popularitāti no 20. gadsimta pirmās puses iemantojusi arī košie mūzikli, kuros aizkustinoši stāsti un spilgtas emocijas izvērstas krāšņās mūzikas skaņās. Nav noslēpums, ka daudzi džeza standarti ir aizgūti tieši no Brodvejas uzvedumiem, tāpēc Beātes Zviedres trio pievērsies radošai šo žanru mijiedarbes izpētei.

Procesa rezultātā izveidota unikāla džeza mūzikas programma "Džezs mūziklā un mūzikls džezā", kas klausītājiem dāvās iespēju dzirdēt skaņdarbus gan no leģendāriem mūzikliem ("Cabaret", "Nine", "The Sound of Music" u.c.), gan no salīdzinoši nesen tapušām muzikālajām filmām, kopumā radot suģestējošu atmosfēru 1920. un 30. gadu mūzikas klubu, Edvarda Steihena fotogrāfiju un tēlu īpašās estētikas noskaņās. Iestudējot šo programmu, jaunie mūziķi atraduši savu ideālo balansu starp improvizācijas lidojumu un smalkajām mūziklu niansēm, kas kopā veido rotaļīgu, pozitīvu un iedvesmojošu koncertu.

Uz koncertu laipni aicināts ikviens interesents! Ieeja pasākumā brīva.

Dziedātāja Beāte Zviedre absolvējusi Rīgas Doma kora skolu un šobrīd Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā turpina apgūt džeza vokālu. Nozīmīga loma mākslinieces repertuārā atvēlēta klasikai un mūzikliem. Dziedot grupā "Framest", Beāte radoši sadarbojusies ar pasaulslavenās vokāla grupas "New York Voices" vadītāju Pīteru Eldridžu (Peter Eldridge) un devusies koncertturnejās pa Eiropu, Ķīnu un Krieviju. Jaunā soliste spēlējusi arī vienu no vadošajām lomām Latvijas Nacionālā teātra uzvedumā "Parīzes Dievmātes katedrāle". Pirms neilga laika talantīgā mūziķe izveidojusi savu koncertprogrammu "Mūziklu Zelts". Daļu no šīs programmas repertuāra klausītāji varēs iepazīt 3. septembra vakarā.

Kontrabasists Toms Lipskis absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Džeza nodaļu kontrabasa spēlē. Sadarbojies ar Jelgavas Bigbendu, Latvijas Radio bigbendu, vokālo grupu "Framest", Daumantu Kalniņu, Raimondu Paulu, kā arī ar tādām starptautiski ievērojamām personībām kā Dominika Eade (Dominique Eade) un Alans Heriss (Alan Haris). Mūziķis piedalījies dažādos festivālos – "Turku Jazz", "Rīgas Ritmi", "Saulkrasti Jazz", 17th Muhu Future Music Festival u.c., aktīvi koncertējis Latvijā, Polijā, Lietuvā, Igaunijā, Vācijā, Lielbritānijā, Somijā, Krievijā un Ķīnā.

Pianists, komponists un producents Edgars Jass savā karjerā sadarbojies ar daudziem mūziķiem, radoši eksperimentējis visdažādākajos mūzikas stilos – populārā mūzika, funk, r’n’b utt. Tomēr džezs mūziķim arvien bijis īpaši tuvs, kas saistāms ar viņa akadēmisko izglītību: Edgars Jass studējis klavierspēli Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Džeza nodaļā. Kā pianists un ģitārists viņš spēlējis Jelgavas Bigbendā, sadarbojies ar grupām "Embrace", "The Radio", "Framest", "Soul Emotion", veiksmīgi piedalījies vairākos džeza festivālos. Kā producents Edgars Jass sadarbojies ar tādām apvienībām kā "Prāta vētra", "maia’s marvellous" u.c.

Kopš 2008. gada Latvijas Nacionālais mākslas muzejs piedāvā saviem apmeklētājiem kultūras un izklaides programmu "Ars Rezumē". Tuvojoties lielās izstādes noslēgumam, LNMM izstāžu zālē "Arsenāls" iepriekš izziņotā ceturtdienas (vai citas dienas) vakarā tiek rīkots īpašs tematisks pasākums – koncerts, performance, kino vakars utt.

Programmas mērķis ir paplašināt Arsenāla piedāvāto pasākumu klāstu un radīt atvērtu, auditorijai draudzīgu publisko telpu, kurā pulcēties ne tikai uz izstādes apskati. "Ars Rezumē" pasākumi tiecas veicināt dažādu jomu starpdisciplināru sadarbību un inovatīvu formātu jaunradi. Muzeja īpašie viesi ir mūziķi, aktieri, dzejnieki, dejotāji un citas radošas personības un apvienības.

Aicinām ikvienu izbaudīt "Ars Rezumē" vakaru piedāvāto satura un formas daudzpusību un jauko atmosfēru!

Izstāde "Edvards Steihens. Fotogrāfija" Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē Arsenāls skatāma tikai līdz 2015. gada 6. septembrim!


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany

Dia duit, theastaigh uaim do phraghas a fháil.

Robertunsab


ienāktreģistrēties