Bauskas pilī skanēs "Rožukroņa sonātes"

Justīne Zaķe, 07.12.2015., 16:43

Sestdien, 2015. gada 12.decembrī, plkst 17.00 Bauskas pils sadarbībā ar "Collegium Musicum Riga" aicina uz koncertu sveču gaismā, ļaujot iejusties laikā, kad gaismu deva pavards, sveces un skalu uguns.

Agnese Kanniņa-LiepiņaRomantiskā atmosfēra un Heinriha Ignaca Franca fon Bībera meistardarbi radīs Adventes laika noskaņas ikvienā.

Koncertā uzstāsies Agnese Kanniņa-Liepiņa (baroka vijole), Theresa Seethaler (baroka vijole), Terēze Upatniece (soprāns) un Māris Kupčs (ērģeļpozitīvs), atskaņojot vienu no 17. gadsimta neparastākajām vijoles kompozīcijām – Bohēmijas izcelsmes austriešu komponista un vijolnieka Heinriha Ignaca Franca fon Bībera (Heinrich Ignaz Franz von Biber, 1644–1704) "Rožukroņa sonātes".

H. I F. fon Bībers ir bijis viens no sava laikmeta virtuozākajiem mūziķiem, sarakstīdams virkni programmatisku sonāšu, atspoguļojot tajās gan dabas norises, gan Bībeles sižetus. Eksperti atzīst, ka tā ir viena no tēlojošākajām mūzikām pasaules mūzikas vēsturē. Dzīvnieku balsis, kaujas norises un daudz kā cita var dzirdēt meistara sacerētajos darbos.

"Rožukroņa sonātes" ir cikls solo vijolei un "basso continuo". Skaņdarba pamatā ir Ciešanu laika sižets par Jēzus dzīvi. Galvenais stāstnieks šeit ir vijole, kurai uzticēta tehniski sarežģīta un virtuoza partija. "Rožukroņa sonātes" prasa no izpildītājiem īpašu meistarību, izcilu spēles tehniku, kā arī tēlainību, kas pa spēkam tikai izcilākajiem atskaņotājmāksliniekiem. Valda uzskats, ka darbs sarakstīts ap 1676. gadu, bet tas nebija zināms līdz pat sonāšu izdošanai 1905. gadā. Interesanti, ka katra sonāte ir citā skaņojumā.

Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties Bauskas pils muzeja kasē un rezervēt pa tālr. 63923793, 63922280 vai e-pastu: bauska.pils@gmail.com Rezervētās biļetes jāizpērk ne vēlāk kā 30 min. pirms pasākuma. Biļetes cena: 7,- EUR

Sīkāka informācija pieejama mājas lapā: www.bauskaspils.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties