Baroka mūzikas koncerts "Ceļojums laikā 1567 – 1643"

Vita Stiģe-Škuškovnika, 14.06.2011., 08:28

Vai karstā jūnija novakarē pašā Rīgas sirdī ir iespējams atrast kādu patīkamu veidu kā aizbēgt no saulē kūstošā asfalta smaržas un sakarsušajiem pilsētas mūriem?

Baroka mūzikas koncerts "Ceļojums laikā 1567 – 1643"

18. jūnijā plkst. 18:00 Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Kolonnu zālē klausītājus veldzēs baroka orķestra Collegium Musicum Riga, baroka kora Collegium Choro Musici Riga un klavesīnista Māra Kupča koncerts "Ceļojums laikā 1567 – 1643". Koncertā tiks atskaņoti komponista Klaudio Monteverdi skaņdarbi. Mūziķi uzskata, ka šis noteikti būs pats labākais veids, kā atveldzēties no tveices, jo kas gan labāk atbrīvo prātu un miesu no saspringuma, kā iespēja dzirdēt brīnišķīgu mūziku patīkami atspirdzinošā gaisotnē!

Koncertā būs dzirdami madrigāli no Klaudio Monteverdi Astotās madrigālu grāmatas "Kara un mīlas madrigāli". Kā uzsvēra baroka orķestra Collegium Musicum Riga vadītājs Māris Kupčs: "Kara un mīlestības mijiedarbība bijusi aktuāla gan 17. gadsimtā, gan mūsdienās. Dižā komponista meistarīgais skaņu raksts sevī ietver izaicinājumu arī tā atskaņotājiem. Klaudio Monteverdi pratis apzināti "sakausēt vienā veselā" mūziku un skaņdarbu tekstus. Tādēļ māksliniekiem bija papildus jāiedziļinās abās šajās sfērās un jārod pilnīgi atšķirīga pieeja mūzikas atskaņojumam kopumā."

"Katrs madrigāls ir kā neliels uzvedums, kurā ikvienam mūziķim ir sava loma un uzdevums. Koncertā iesaistītie mākslinieki mēģinājumu procesā atklāja arvien jaunas pārsteidzošas muzikālas detaļas, kas apliecina to, ka šo madrigālu atskaņojums nekad nevar kļūt garlaicīgs vai vienveidīgs," atklāja Māris Kupčs. Koncertā klausītāji varēs novērtēt to, ka katrs izpildītājs šeit ir kā solists – tātad mākslinieks ar savdabīgu un neatkārtojamu interpretāciju.

Pats pārsteidzošākais koncertā gan mūziķiem, gatavojot šo programmu, gan arī klausītājiem, baudot to, būs Klaudio Monteverdi mūzikas valodas un tajā ietverto tēlu ilgdzīvotība un spēja "stāvēt pāri laikam". Tā ir vērtība, kas neatstāj vienaldzīgus pat tos, kuri neuzskata sevi par šī komponista mūzikas lielākajiem cienītājiem. Tā ir vērtība, kuras spēks sevī ieskaus visus koncerta apmeklētājus.

Šī ir iespēja aizceļot uz ģeniālā itāļu komponista Klaudio Monteverdi dzīves laiku kopā ar baroka kori Collegium Choro Musici Riga, baroka orķestra Collegium Musicum Riga solistiem - Danutu Ločmeli (baroka čells), Agnese Kanniņu-Liepiņu, Annu Naudžūni (baroka vijoles), un klavesīnistu Māri Kupču!

Koncertu atbalsta Rīgas Dome, Rīgas Senās Mūzikas centrs un Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs.

Ieejas maksa 3 Ls. (Skolēniem un pensionāriem 0,50 Ls; studentiem 1 Ls)

Meklē mūs šeit: www.earlymusic.lv
www.twitter.com/earlymusiclv
www.facebook.com/earlymusiclv
www.draugiem.lv/ccmr


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties