Baiba Skride un Sinfonietta Rīga uzstājas Vācijas koncertzālēs

Baiba Freimane, 09.03.2015., 11:41

Šonedēļ divos koncertos Vācijā uzstāsies pasaulslavenā latviešu vijolniece Baiba Skride, Valsts kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" un diriģents Normunds Šnē.

Baiba SkridePirmais koncerts izskanēs pirmdien, 9. martā, Hamburgā, savukārt sestdien, 14. martā, latviešu mūziķu sniegums būs dzirdams Minhenē. Koncertos klausītājiem tiks piedāvāta daudzveidīga mūzikas programma, tostarp pasaulē zināmākā latviešu komponista Pētera Vaska skaņdarbi. Komponists kopā ar orķestri dosies uz koncertu Hamburgā.

Vijolniece Baiba Skride, kuras vijoļspēli kritiķi salīdzina ar dabas balsi, ir viena no pasaulē pazīstamākajām latviešu mūziķēm. Viņa savu muzikālo karjeru attīsta Vācijā, dzīvojot Hamburgā un regulāri koncertējot visā pasaulē. 9. martā Hamburgas koncertzālē "Laeiszhalle" Baiba Skride tiksies ar kamerorķestri "Sinfonietta Rīga", un šajā saspēlē skanēs viens no pasaulē visbiežāk atskaņotajiem latviešu mūzikas darbiem – Pētera Vaska vijoļkoncerts "Tālā gaisma". Tam līdzās vakara programmā būs citu Baltijas komponistu mūzika, kā arī Mocarta un Mendeszona skaņdarbi.

Savukārt koncertā 14. martā Minhenes rezidences Herkulesa zālē Baibas Skrides un "Sinfonietta Rīga" saspēlē skanēs Ludviga van Bēthovena spožais Vijoļkoncerts. Vakara programmā būs dzirdamas arī klasiķu Mocarta un Haidna simfonijas, bet no Pētera Vaska daiļrades – opuss stīgu orķestrim "Musica dolorosa".

Baibas Skrides un "Sinfonietta Rīga" koncerti iekļauti Latvijas prezidentūras ES Padomē kultūras programmā. To veido apmēram 200 pasākumu visā pasaulē, un tā ir vērienīgākā Latvijas kultūras izcilības prezentācija ārvalstīs kopš neatkarības atjaunošanas.

"Latvijas prezidentūras laikā vēlamies pasaulei prezentēt mūsu mākslas un mūzikas, tostarp instrumentālās mūzikas, izcilību un laikmetīgumu. Esmu pārliecināta, ka vijolnieces Baibas Skrides un kamerorķestra Sinfonietta Rīga koncerti Vācijā būs spilgts apliecinājums Latvijas izpildītājmākslas tradīcijām,"

uzsver Latvijas prezidentūras ES Padomē publiskās diplomātijas un kultūras programmas vadītāja Selga Laizāne.

Kopš uzvaras prestižajā Karalienes Elizabetes mūzikas konkursā Briselē 2001. gadā vijolniece Baiba Skride uzstājusies kopā ar pasaulslaveniem orķestriem. Viņas sadarbības partneru vidū ir Berlīnes filharmoniķi, Bostonas simfoniskais orķestris, Bavārijas Radio simfoniskais orķestris, Leipcigas "Gewandahaus" orķestris un Londonas orķestris "Philarmonia". Baiba Skride sadarbojusies ar diriģentiem Šarlu Dituā, Tjerī Fišēru, Pāvo Jervi, Nēmi Jervi, Andri Nelsonu, Kirilu Petrenko un citiem.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hi, I just visited hc.lv and wondered if you'd ever thought about having an engaging video to explain what you do? Our prices start from just $195. Let me know if you're interested in seeing samples of our previous work. Regards, Georgina

Georgina

Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab


ienāktreģistrēties