Apvienības "FunCOOLio" koncerts

Linda Vecvagare, 16.06.2015., 08:05

Kultūras aktivitāšu centrs "Origo Summer Stage" arī šonedēļ turpina izklaidēt pilsētas iedzīvotājus un viesus ar kvalitatīviem un daudzveidīgiem koncertiem.

Instrumentālās mūzikas apvienība "FunCOOLio"Ceturtdien, 18. jūnijā, plkst 17.00 uz skatuves kāps labākie jaunie pašmāju izpildītāji, kas iekļuvuši radio Pieci.lv konkursa finālā, bet piektdien, 19. jūnijā, plkst. 16.00 "Origo Summer Stage" festivāla ietvaros uzstāsies instrumentālās mūzikas apvienība "FunCOOLio", kas trīs stundu garā koncerta programmā apmeklētājiem sniegs iespēju izbaudīt elektroniskā funk maģisko skanējumu.

Šī gada "Origo Summer Stage" programmas jaunums ir sadarbība ar jauniešiem iemīļoto radio Pieci.lv. Šogad īpaša iespēja dota pašmāju jaunajām grupām un izpildītājiem, kas 2014./2015. gada sezonā piedalījušies radio Pieci.lv raidījuma #GarāžasGrupa konkursā. Balsošanā www.pieci.lv mājaslapā tika noteiktas klausītāju iecienītākās garāžas grupas un jaunie izpildītāji, kas sīvā cīņā pierādījā sevi kā labākos no labākajiem. Tieši šīs muzikālās apvienības jūnijā priecēs ikvienu "Origo Summer Stage" apmeklētāju, sarīkojot īpašu notikumu gan sev, gan klausītājiem, kuriem šī būs iespēja atrast sev jaunus muzikālos elkus un iepazīt jaunas uzlecošās zvaigznes, kas iespējams jau pavisam drīz ieņems nozīmīgu vietu Latvijas mūzikas arēnā.

Pirmais garāžas grupu koncerts notiks šo ceturtdien, tajā uzstāsies trio "Voice of Instruments", kuru daiļradē savijas mūsdienu ritmi un 21. gadsimta akadēmiskās mūzikas elementi, kā arī virtuozais ģitārists Gints Smukais, kurš savu muzikālo karjeru uzsācis 9 gadu vecumā un pagājušā gada izskaņā uzvarējis talantu konkursā "Rādi, ko vari". "Man, personīgi, spēlēt uz "Origo Summer Stage" skatuves nozīmē vienu lietu - ja es pats iemācos spēlēt ģitāru un pēc pāris gadiem nokļūstu uz šīs skatuves, tad jebkurš cilvēks, ieguldot pietiekami daudz enerģijas sevī un savā jomā, var sasniegt to, ko viņš patiesi vēlas. Ar šādu sajūtu es kāpšu uz šīs skatuves un ceru, ka kādu iedvesmošu," par gaidāmo uzstāšanos stāsta jaunais mūziķis Gints Smukais.

Savukārt jau piektdien Stacijas laukumam košumu un vibrācijas piešķirs funk/ fusion virtuozi "FunCOOLio" - piecu mākslinieku instrumentālās mūzikas apvienība, kas dibināta 2007. gadā un kuras nosaukums ir veidojies no "funk" mūzikas stila nosaukuma kombinācijā ar 90. gados populārā R’n’B izpildītājā "Coolio" skatuves vārdu. Grupas daiļradei ir raksturīgs septiņdesmito gadu "funk" skanējums, kas ir ietērpts mūsdienu elektroniskās mūzikas struktūrā un ko veiksmīgi papildina džeza elementi.

"FunCOOLio" šajā koncertā uz skatuves kāps paplašinātā sastāvā, kurā grupai pievienosies talantīgi un pieredzējuši mūziķi: saksofonists Raivo Stašans, trombonists Lauris Amantovs, kā arī perkusionists Einārs Latiševs. Koncertā tiks atskaņotas gan jaunas kompozīcijas no topošā albuma, gan jau iemīļoti hiti no debijas albuma "VOL1".

Šī ir jau trešā reize, kad "FunCOOLio" piedalās "Origo Summer Stage" festivālā. "Katru gadu "Origo Summer Stage" piedāvā ļoti kvalitatīvu muzikālo programmu, kura spēj piesaistīt arvien lielāku klausītāju skaitu. Tas ir liels notikums Latvijas mūzikas dzīvē un tā ir iespēja mūzikas mīļotājiem iepazīties ar jauniem, kā arī pieredzējušiem mūziķiem – dažādu žanru pārstāvjiem," stāsta grupas basģitārists Deniss Gradaļevs.

"Jau tradicionāli "Origo Summer Stage" programma piedāvā mūziku visdažādākajām muzikālajām gaumēm un to apliecina arī šīs nedēļas programma. Īpašs prieks, ka sadarbībā ar radio Pieci.lv varam sniegt atbalstu pašmāju jaunajām grupām un iespēju uzstāties uz īstas skatuves pašā pilsētas centrā. Tāpat ar lielu prieku uzņemam mūsu ilggadējos draugus – grupu "FunCOOLio", kas klausītājus priecē ar unikālu mūzikas stilu apvienojumu un lielisku skatuves enerģiju," stāsta t/c "Origo" menedžeris Aleksandrs Ņemirovskis.

"Origo Summer Stage" kā pilsētas spogulis Stacijas laukumā visas vasaras garumā piedāvā sajust un piedzīvot Latvijas nozīmīgāko vasaras pasākumu un festivālu garšu, uz vienas skatuves atspoguļojot Latvijas lielākos mūzikas festivālus. Iejūtoties vasarīgajā nedēļas nogales ritmā, vasaras vakaros ikviens aicināts ērti iekārtoties kādā no āra kafejnīcām un ļauties dažādu izpildītāju priekšnesumiem. 450 m2 plašajā brīvdabas galerijā visas vasaras garumā tiek izstādītas lielformāta foto izstādes. Šobrīd apskatāma unikālā izstāde "Apbrīnas vērtas Latvijas idejas", kas iepazīstina ar Latvijā radītām un pasaulē atzinību guvušām idejām. Savukārt dizaina objekts "Saules pulkstenis – Origo Universi" ikvienu rosina noteikt laiku un iepazīt Latvijas viduslaiku pilis un nozīmīgākos objektus Eiropas pilsētās. Dizaina objekts "Saules pulkstenis – Origo Universi" ir "Linstow Center Management" dāvana Rīgai, kas 2014. gadā bija Eiropas kultūras galvaspilsēta. Ar pilnu Origo "Summer Stage" pasākumu programmu variet iepazīties oficiālajā festivāla mājaslapā: www.summerstage.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties