Rīgā uzstāsies slavenais Andress Mustonens un "Hortus Musicus"

Edgars Gertners, 23.11.2015., 14:56

Šī gada 15. decembrī plkst. 19.00 Sv. Pestītāja Anglikāņu baznīcā ar senās mūzikas programmu būs dzirdams Eiropā vecākais aktīvais šāda tipa ansamblis "Hortus Musicus" no Igaunijas, kura autentisko un melodisko skanējumu papildinās Valsts Akadēmiskais koris "Latvija".

Rīgā uzstāsies slavenais Andress Mustonens un "Hortus Musicus"Programmā Monteverdi, Tavenera un citu komponistu populārākie skaņdarbi. Šī būs brīnišķīga tikšanās ar izcilo vijolnieku un diriģentu Andresu Mustonenu.

Ansamblis "Hortus Musicus" dibināts 1972. gadā, par tā līderi kļuva tikai 19 gadus jaunais mūzikas entuziasts Andress Mustonens. Kopš tā laika viņš izaudzis par talantīgu vijolnieku un diriģentu, savukārt "Hortus Musicus" regulāri uzstājušies uz pasaules koncertu skatuvēm un mūzikas festivālos, bet ansambļa veikums iemūžināts vairāks nekā 20 CD. Šogad ansamblis atzīmē 43. jubileju un Ziemassvētku laikā priecēs ar Klaudio Monteverdi, Džons Taveners, Dario Kastello un citu komponistu populārākajām melodijām. Koncertu ar dziedājumiem bagātinās Valsts Akadēmiskais koris "Latvija".

VAK "Latvija" direktors Māris Ošlejs: "Andress Mustonens ir sens mūsu draugs, un vienmēr ir prieks uzstāties kopā ar tik ekspresīvu, talantīgu un novatorisku mākslinieku. Gada nogale tradicionāli ir pārsātināta ar visdažādāko žanru koncertiem, "Hortus Musicus" mums ir sagatvojis ko atšķirīgu un atmiņā paliekošu."

Biļetes iegādājamas "Biļešu Paradīzes" kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties