Amerikas ikonas Spīķeru koncertzālē

Rinta Bružēvica, 25.08.2010., 06:40

Spīķeru festivāla ietvaros Sinfonietta Rīga kameransambļi piedāvā koncertu "Amerikas ikonas" ceturtdien, 26. augustā plkst. 20:00 Spīķeru koncertzālē.

KoAmerikas ikonas Spīķeru koncertzālēncerta programmā amerikāņu repititīvā minimālisma klasiķis Stīvs Reihs (Steve Reich) būs pārstāvēts ar vienu no saviem slavenākajiem skaņdarbiem "Different trains" stīgu kvartetam un magnetafona lentei. Šis ir savā ziņā programmatisks un autobiogrāfisks skaņdarbs: Otrā pasaules kara laikā mazā Stīva vecāki dzīvoja šķirti, tādēļ nākamais komponists un viņa guvernante bieži braukāja no Losandželosas uz Ņujorku un atpakaļ. Tie bija romantisku pārdzīvojumu pilni pārbraucieni, un tikai pēc ilgāka laika Reihs iedomājies, ka, ja viņš tolaik būtu dzīvojis Eiropā, vilciens, iespējams, viņu kā jau ebreju zēnu būtu vedis uz nāves nometni.

Maikls Dohertijs (Michael Daugherty) - viens no ASV populārākajiem vidējās paaudzes komponistiem, kura daiļrades radošais impulss meklējams Amerikas kultūras vēsturē - tiks reprezentēts ar kompozīciju "Dead Elvis" fagotam un kameransamblim. Kā rāda opusa nosaukums, te ir darīšana ar popkultūras ikonu, kas atstājusi neizdzēšamas pēdas ne tikai ASV, bet arī visas pasaules ainavā.

Amerikāņu mūzikas vecmeistars Džordžs Krambs (George Crumb) ir ekstravagants un humāni domājošs mūziķis ar zaļu skatījumu uz ekoloģiskajiem jautājumiem. To apliecina arī koncertā ietvertā teatrālā kompozīcija "Vox Balaenae" flautai, čellam, klavierēm, ko impulsējuši vaļu balss ieraksti.

 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties