Rīgā koncertēs amerikāņu dziesminieks Pīters Broderiks

Viestarts Gailitis, 12.10.2010., 07:07

12.novembrī Rīgā, Ģertrūdes ielas teātrī (Ģertrūdes ielā 101) koncertēs Pīters Broderiks – viens no talantīgākajiem jaunajiem folka dziesminiekiem un pēdējos gados popularitāti piedzīvojušās neoklasiskās ambienta mūzikas komponistiem (Makss Rihters, Johans Johansons, Leilands Kirbijs ir daži no žanra pārstāvjiem).

Respektīvi Broderiks kombinēRīgā koncertēs amerikāņu dziesminieks Pīters Broderiks divus emocionāli saviļņojošus virzienus.

Puisim ir tikai 23 gadi, taču viņš jau paguvis radīt iespaidīgus ierakstus respektablās izdevniecībās, liekot lietā dažādu muzikālu metodoloģiju. Instrumenti ar kuriem viņš jūtas visērtāk ir ģitāra, vijole un klavieres. Sāka Broderiks ar singliem, savukārt pirmais pilnais albums Float, ko izdeva pazīstamā ambientās mūzikas izdevniecība Type, vedināja viņu salīdzināt ar neoklasiskās ambientās mūzikas žanra smagsvaru Maksu Rihteru. Savukārt savā 2008.gada albumā Home Broderiks izvēlējās vienkāršāku, personīgāku piegājienu, lielāku lomu piešķirot vokāliem un akustiskajai ģitārai. Rezultāts bija atmosfērisks "guļamistabas folks", kas nedaudz atgādināja Rīgā iecienītā Hosē Gonzaleza daiļradi. Tiesa, gan viens, gan otrs mēģinājums Broderika mūziku piedēvēt fiksētiem žanriem ir tikai virspusēji orientējošs, jo to caurvij apdāvinātiem komponistiem raksturīga individualitāte un netveramība.

Šis un iepriekšējais gads Broderikam ir bijis raženākais – septembrī viņš izdeva albumu How They Are un pērn iznāca albums Music For Falling Trees, ko pasūtīja Adriene Hārta savam laikmetīgās dejas uzvedumam. Tas bija īpašs izaicinājums, jo Hārtas izrāde ir par garīgi slimu cilvēku, kas cenšas saglabāt savu identitāti psihiatriskajā slimnīcā. Broderika mūzika arvien bijusi kinematogrāfiska, taču tā nekad nav slīgusi tik konkrētās tēmās. Tomēr Broderiks spēja radīt mūziku, kas ir melanholiska, tai pat laikā cerīga un vietām pat rotaļīga, liekot šo albumu vērtēt kā vienu no viņa augstākajiem sasniegumiem.

Latvijā Broderiks iespējams būs pazīstams arī kā dāņu grupas Efterklang dalībnieks un ambientās mūzikas meistara Machinefabriek sadarbības partneris. Pēdējais soloalbums How They Are kombinē gan viņa folka dziesmas, gan ambientus instrumentālus gabalus ar Sigur Ros cienīgiem crescendo un Stīva Reiha stila repetīcijām. Broderika daiļrade ies pie sirds arī tādu mūziķu kā Niko Mjūlija un Olafura Arnalds cienītājiem.

Informācija: www.myspace.com/peterbroderick, www.skanumezs.lv. Biļetes nopērkamas Biļešu Servisa tirdzniecības vietās no 13.oktobra, www.bilesuserviss.lv. Pirmās simts biļetes iepriekšpārdošanā maksā Ls 5, pēc tam - Ls 7. Koncertā pie ieejas – Ls 9. Ieeja no 20:00
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties