Aivara Birzmaļa pirmā dziesma gūst panākumus latviešu mūzikas mīļotāju vidū

Liene Krīvena, 09.03.2015., 09:07

Uz Latvijas kantrī mūzikas skatuves sevi pieteicis jauns dziesmu autors – Aivars Birzmalis, kurš jau septiņus gadus izpilda mūsdienu amerikāņu kantrī mūziku, bet tagad pievērsies arī savu melodiju radīšanai.

Aivars BirzmalisViņa pirmā oriģināldziesma "Manas lauku mājas" jau guvusi panākumus, saņemot visvairāk balsu "Amigo Dzintara dziesmu" februāra aptaujā un pievienojoties aptaujas populārākajām dziesmām, kas piedalīsies balsojumos par iekļūšanu finālā.

Dziesmas "Manas lauku mājas" melodija veidota bluegrass jeb amerikāņu tautasdziesmas stilā un dziesma stāsta par bērnības atmiņām, kā arī mīļajiem cilvēkiem, kuru vairs nav, bet kuru rūpēm un padomiem ikviena cilvēka dzīvē ir liela nozīme.

Aivars Birzmalis kantrī iepazinis caur Breda Peislija (Brad Paisley) mūziku un drīz vien sapratis, ka tā ir arī viņa dvēseles melodija. "Mūsdienu kantrī būtiski atšķiras no tās kantrī mūzikas, kādu zinām vēsturiski. Man no sirds patīk šis mūzikas stils, un es vēlētos, lai tam pievēršas arvien vairāk klausītāju arī Latvijā. Tāpēc dziesma dzimtajā valodā šķita loģisks risinājums, lai uzrunātu latviešu publiku. Par dziesmu "Manas lauku mājas" saņemu ļoti daudz komplimentu, par tās panākumiem Latvijas mūzikas mīļotāju vidū neapšaubāmi liecina arī "Amigo Dzintara dziesmu" aptaujas rezultāti," priecājas Aivars.

Aivars uzskata, ka mūzikā noturīgus panākumus var gūt vien tad, ja dzied to, kas pašam patiešām patīk. Viņaprāt, daudzi, īpaši jaunie dziedātāji, paklūp tieši tāpēc, ka dzied to, kas pašlaik aktuāls nevis to, kas pašam uz sirds.

Jau drīzumā plānots izdot nākamo Aivara Birzmaļa dziesmu latviešu valodā, un arī tā būs veidota vislabākajās amerikāņu kantrī tradīcijās. Viņš pieļauj, ka kaut kas tāds, iespējams, Latvijas mūzikā vēl nebūs dzirdēts. Arī jaunajai dziesmai, tāpat kā "Manas lauku mājas", aranžētājs ir Jānis Misiņš, grupas "Sestā jūdze" ģitārists, kurš Aivaram ir ne tikai labs draugs, bet arī domubiedrs mūzikā, pie kā smelties iedvasmu.

Marts "Amigo Dzintara dziesmu" aptaujā – atgriešanās mēnesis. Tā kā balsošana šajā "Amigo Dzintara dziesmu" aptaujas sezonā bijusi ļoti aktīva, un bieži dziesmām pietrūcis vien dažu balsu, lai pretendētu uz vietu finālā, marts pasludināts par atgriešanās mēnesi. Klausītāju vērtējumam atkārtoti piedāvātas tās dziesmas, kas līdz šim nav tikušas tālāk, bet to mēnešu laikā, kamēr piedalījās aptaujā, saņēmušas vislielāko balsu skaitu. No tām pirmās deviņas dziesmas ar lielāko balsu skaitu piedalās marta aptaujā. Dziesmas noklausīties un par tām balsot var www.dzintaradziesmas.lv. Nobalsot var arī Draugiem.lv/Amigo un pa tālruni 26200000.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties