1 – 2 cauri!

P3LICAN , 03.11.2010., 18:50

18. novembrī Nabaklab notiks Skaņu meža koncertsērijas "1-2 Cauri" ikgadējā koncerta atjaunošanas pasākums ar Aymeric Hainaux (Francija), Apziņas Parazītiem, Zemnieku un Kosmosu, Phonic Psychomimesis, Regnāru Vaivaru un SKD.

Aymeric Hainaux (latviešu val. Emriks Anū) ir neklasificējams daudznozaru mākslinieks: komiksu mākslinieks, ilustrators, režisors, scenārists, mūziķis un ceļotājs. Sākotnējā daiļradē pievērsies vizuālajai un komiksu mākslai un par saviem vizuālajiem darbiem saņēmis vairākas balvas Francijā.1 – 2 cauri!

2005. gadā Anū veic krasu artistisku pagriezienu, oktobrī dodoties pārgājienā gar Atlantijas okeāna piekrasti no Francijas līdz Spānijai bez jebkāda ekipējuma. Turpmāk šādas pastaigas ir viena no būtiskākajām Anū dzīvesveida sastāvdaļām. Viņaprāt: "Mēs dzīvojam laikmetā, kurā tiek darīts viss, lai nošķirtu cilvēku vienu no dabas. Iet no viena punkta uz otru nozīmē dzīvot tagadnē, būt tiešā kontaktā ar pasauli".

Kā jau multimākslinieks, Anū ir radījis arī mazas īsfilmas - vienkāršas, nemontētas, pārsteidzoši dzīvīgas, nesamāksloti un neinscenēti dzīvespriecīgas.

Tikpat minimālistiski tiek radītas arī Anū vokālās performances. Neskaitot ķermeni, elpu un balsi vienīgie papildus instrumenti ir mikrofons, mutes ermoņikas un delay pedālis. Ķermeņa kustības, elpa un locītavu krakšķi kļūst par skaņu; berze, sirdspuksti, viss, kas vien ķermenī var radīt skaņu, viss par ko parasti pat neiedomājas kā skaņu, kļūst par daļu no uzstāšanās. Dzīvāku par dzīvu un katru reizi unikālu. Tā ir kā ķermeņa dzīvības esence izteikta skaņā. Neiespējamu ierakstam, vienīgā iespēja to redzēt ir tagadnē, katrā atsevišķā uzstāšanās reizē. Atkārtoti piedalījies "The French Beatbox Championship" un atkārtoti saņēmis apbalvojumus. Braukājot ar stopiem pa visu pasauli sadarbojies ar dažādiem eksperimentāliem un avangarda māksliniekiem, dejotājiem, mūziķiem (Ogura, Christine Quoiraud, Kenzo Kusuda, Lexie Mountain Boys, Lucky Dragons, White / Lichens, Radikal Satan u.c.). Ar pašreizējo vokālo performanci Anū šogad ceļo pa visu Eiropu un Novembrī viņa ceļš viņu būs atvedis arī līdz Baltijas valstīm.

Apziņas Parazītu projekta pamatā ir doma atsegt cilvēka dzīves principiālo traģiku, nepazaudējot cilvēku normās un konstrukcijās, bet izgaismojot atsevišķā laika sprīža savdabīgās eksistenciālās struktūras. Muzikāli projekts piedāvā mirkļu mozaīku, kas strukturēta ap neuzkrītošu naratīvu, kas pats, savukārt, nekalpo nedz kā centrālā ass, nedz vienīgais virziens. Drīzāk tas ir pamudinājums doties līdzi, lai tiktu izmests nenoteiktā vietā, savu atmiņu vai vīziju lauskās. Taču arī pašai mirkļu mozaīkai nepiemīt stingra struktūra un piespiedošs spēks. Drīzāk šie mozaīkas elementi veido īpatnēju diskontinuālu struktūru, kuras lūzuma punktos tiek atklāts klusums, savdabīgs un biedējošs vai dažkārt traģisks, kas nevar tikt aprakstīts tālāk vai kaut kā izteikts, jo tā vienkārši nav... jo tas konstituē cilvēku ārpus visiem kopīgi dotā, ikdienā pieejamā, valodā izsakāmā.

Phonic Psychomimesis jeb psihisko stāvokļu pamatatomu (psihomēma līdzīgi kā semēma) skaniska atveidošana ir divu filozofijas bakalauru, Raita Upena un Riharda Bražinska, abstraktās mūzikas projekts, kas briedis jau kopš pērnā gada nogales, taču savu publiskošanos uzsācis šīgada pavasarī, paspējot jau uzstāties šī gada "Baltajā naktī" Mediju stacijā, Andrejsalā, kā arī nupat kā oktobra pirmajā pusē puiši veidojuši skaņu efektus Māras Ķimeles izrādei "Otello" Jaunajā Rīgas teātrī. Dueta skaniskais materiāls rodas no dažādu objektu, sadzīves priekšmetu, elektronisku ierīču, mūzikas instrumentu, balss, vides un atrastajām skaņām, uztaustot šo skaņu avotu skaniskās līdzības ar ko citu, nekā kas tie ir. 18. novembra koncertā būs dzirdami konkrēto skaņu kvazi-melodiskie un ritmiskie aspekti, kas tiks iz-spēlēti ar joy-stick`iem, tādējādi rodot rotaļīgāku performēšanas veidu.

Zemnieks un Kosmoss ir grupas Latvijas autoritatīvās post-rock grupas Tesa basģitārista Kārļa Tones soloprojekts, kas joprojām atrodas veidošanās stadijā, īsti nesaprotot vēlmi par ko kļūt. Skaidrs vienīgi tas, ka zeme un kosmoss autoram ir ļoti svarīgi jēdzieni, ar kuriem tiek mēģināts muzikāli manipulēt. Sākotnēji ticis veidots lo-fi folk-drone, ekspluatējot vēl arī citus palīgmāksliniekus, taču tagad ir pāriets uz tīru solo darbību ar ambient un cut-up noise ievirzi. "Nabaklab" priekšnesumā tiks izmantots trokšņa ģenerators, sampleris un efektu pedāļi.

Savukārt dīdžeju ādā iejutīsies Regnārs Vaivars ar speciālu, vēl nekad neatskaņotu etno-noise programmu, izmantojot četrus CD atskaņotājus un balsi, kā arī SKD ar post-industrial un kolāžveida atmosfēriskiem ierakstiem.

Sākums 20:00, ieeja – 3Ls.

Vairāk informācijas:
http://www.skanumezs.lv
http://p3licanwebzine.blogspot.com/
http://www.unpoison.com

Ausīm:
http://www.myspace.com/ggapzinasparaziti
http://www.last.fm/music/Zemnieks+un+Kosmoss
http://www.last.fm/music/Phonic+Psychomimesis

Acīm:
http://vimeo.com/12672664
http://vimeo.com/12629560
http://www.youtube.com/watch?v=Ovkp0hbdYdI
http://www.youtube.com/watch?v=KBlMBLEgFlU
http://www.youtube.com/watch?v=Py1miGroAN4

Rīkotājs: Skaņu mežs, P3LICAN
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax

Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

Robertunsab

Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties