Šopiektdien Melnajā Piektdienā - Progressive Death Metal monstri Sadist!

Valdis Bērzvads, 14.10.2010., 12:33

Viesus iesildīs poļi Crionics (death/black metal) un Virgin Snatch (thrash metal), kā arī vietējie ORĶ un Retrace My Life.
Ieeja Ls 5.

Piektdien, 15. oktobrī, klubā Melnā Piektdiena Beware of Your Neck Eastern Invasion koncerttūres ietvaros uzstāsies Itālijas Progressive Death Metal monstri grupa Sadist un divas poļu smagās brigādes - Crionics (death/black metal) un Virgin Snatch (thrash metal), kā arī vietējie ORĶ un Retrace My Life.

 

Sadist

Itāļu banda Sadist tika nodibināta pirms krietna laika strēķa, 1991. gadā uz citas vienības Necrodeath drupām. Visā drīzumā vīri ierakstīja pirmo demo Black Screams, kas, lai arī izdots nelielā 2500 eksemplāru tirāžā, pamanījās izpelnīties uzmanību pat ASV, kur to atkārtoti izdeva firma Wild Rag Records.
Aktīvi koncertējot izdevās piesaistīt ierakstu kompānijas Nosferatu Rec. ievērību, kuras paspārnē klajā nāca Sadist pirmais albums Above The Light. Muzikāli: 50% agresīva death/thrash metāla un liriski taustiņu un akustiskie iestarpinājumi. Šī debija izraisīja plašu ievērību gan klausītāju, gan masu mediju vidū, un daudzi Sadist daiļradi atzina par būtisku izrāvienu ekstrēmajā mūzikā. Ar īpašu interesi tika atzīmēta viņu izcelsmes mājvieta Itālija, jo tobrīd tajā pusē nebija īpaši daudz grupu, kas spēlētu līdzīgu mūziku.
Pirmais tapušais klips dziesmai Sometimes They Come Back savas undergrounda kvalitātes dēļ netika pie izrādīšanas televīzijā. Taču turpinājās aktivitātes citās frontēs: uzstāšanās koncertos, festivālos un jauna albuma Tribe izdošana, kas kopumā apliecināja grupas mūziķu augsto profesionālo līmeni kā saistoša muzikālā materiāla radīšanā, tā prasmīgā tā prezentēšanā tautas masām. Īpaši jūsmīgi publika reaģēja uz ģitārista / taustiņnieka Tommy prasmi vienlaicīgi spēlēt abus mūzikas instrumentus.
Daudzsološo noskaņu grupā pēkšņi izjauca trīs tās dalībnieku demaršs, taču Tommy negrima žēlabās, un visā drīzumā Sadist turpināja savu uzsākto ceļu. Sekoja notikumu ķēdīte: jauna ierakstu kompānija – jauns albums: 1997. gadā Displeased un ultra ātrais un brutālais albums Crust. 2000. gadā Impact/System Shock – Lego, kas diemžēl neguva vēlamo atzinību un noveda Sadist vīrus pie domas uz laiku pārtraukt darbību zem šī nosaukuma. Šis pieklusums ilga līdz pat 2006. gadam, kad atjaunotā sastāvā viņi atsāka muzikālās aktivitātes, un pēc gada klajā nāca albums ar vienkāršu un efektīgu nosaukumu – Sadist, kas muzikāli vērtējams kā Sadist labāko izpausmju kvintisence hyper tehnical progressive death metal stilā. Jaunākais muzikālais paudums ar nosaukumu Season in Silence iznāca šogad. Iespēja to izbaudīt: klubā Melnā Piektdiena!

 

Krakovā dibinātā grupa Crionics darbojas no 1997.gada, kad ar mērķi spēlēt ātru un melodisku metālu zem šī nosaukuma apvienojās vairāki sparīgi jaunieši. Sekoja tipiskie centieni izsisties un iespēlēties lielajā metālmūzikas pasaulē: demo ieraksti, to popularizēšanas procesijas, jauni sava skanējuma meklējumi, iekļaujot grupā taustiņinstrumentus, sastāva maiņas un variācijas, dalībniekiem nākot un ejot, ierakstu kompāniju savaldzināšana un fanu dvēseļu savaņģošana savas mūzikas tīklos, veiksmīgi albumi un to popularizēšana koncertos un turnejās kopā ar citām bandām. Kā pirmo lielāko Crionics izraušanos var atzīmēt 2005. gada Eiropas tūri kopā ar citām poļu grupām Decapitated, Hate un Dies Irae, kam sekoja virkne līdzīgu un vēl labāku ekspansiju citviet. Tēlaini izsakoties, simfonisms un dzelzsbetons Crionics mūzikā draudzīgi un dinamiski papildina viens otru. Līdz šim izdoti četri studijas albumi: "Beyond The Blazing Horizon","Human Error: Ways To Selfdestruction", "Armageddons Evolution" un "Neuthrone. "
Grupa Crionics vairākkārt viesojusies arī Latvijā.

 

Poļu thrash metal banda Virgin Snatch savu darbību uzsāka 2001. gadā. Kā atzīst paši grupas dalībnieki, viņu patieso muzikālo būtību vislabāk atklāj otrais albums Art of Lying, kas ir daudz brutālāks, smagāks un sulīgāks nekā pirmais albums S.U.C.K. Seko virkne koncertatrakciju un piedzīvojumu, prezentējot sevi visā krāšņumā. Līdz 2006. gadā pienāk laiks jaunam albumam In the Name of Blood, ko arīdzan lieliski uzņem klausītāji, tādējādi iedvesmojot Virgin Snatch jauniem varoņdarbiem. 2007. internacionālā citu grupu kompānijā norit pirmā tūre ar Virgin Snatch kā headlineriem. Arī nākošais albums Act of Grace saņem pozitīvu atsaucību gan no kritiķiem, gan faniem, un grupa sekmīgi turpina savu iesākto ceļu thrash metāla kaldināšanā.

 

Koncerta sākums pl. 20.00, klubs atvērts no pl. 19.00.

Ieeja Ls 5.

www.melnapiektdiena.lv

www.sadist.it/
www.myspace.com/sadistribe
www.myspace.com/crionics
www.myspace.com/virginsnatch
draugiem.lv/ork
www.draugiem.lv/retracemylife


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties