"Savējo sarunas par dzeju un dzīvi"

Sandra Zobena, 27.04.2015., 11:37

29. aprīlī plkst. 18.00 Ojāra Vācieša muzejā, O. Vācieša ielā 19, pasākumu cikla "Savējo sarunas par dzeju un dzīvi" ietvaros sarunāsies arhitekts Pēteris Blūms un Ojāra Vācieša muzeja vadītāja Ieva Ķīse.

"Savējo sarunas par dzeju un dzīvi"Ojāra Vācieša muzeja tradicionālie valodas vakaru cikla pasākumi iemantojuši pastāvīgu auditoriju un kļuvuši par vienu no muzeja vizītkartēm. Valodas vakari muzejā notiek kopš 2010. gada. Arī šogad ierastās tikšanās turpinās, tikai šoreiz akcentējot tieši Ojāra Vācieša personību un daiļradi, viņa lirikas iespaidu dažādu profesiju pārstāvju dzīvē un radošajā darbībā.

Pēteris Blūms ir Valsts Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas eksperts, Rīgas koka apbūves zinātājs, Pārdaugavas arhitektonisko smalkumu lietpratējs.

Viņu saista sena draudzība ar Vāciešu ģimeni un Ojāra Vācieša muzeju. Dzejniecei Ludmilai Azarovai Pēteris Blūms bijis autoritāte muzeja ēkas vēstures jautājumos.

Pēteris Blūms savulaik studējis filoloģiju vienā kursā ar tagadējo muzeja vadītāju, šoreiz sarunas vedēju – Ievu Ķīsi. Šo gaidāmo sarunu Pēteris Blūms nodēvējis par "Veco būdu poēzijas atklāšanu". Arhitektūra un dzeja, jomas, kas šķietami nekad nekrustojas, šoreiz, savstarpēji mijiedarbojoties, atklās jaunas pilsētas un dzejas nokrāsas.

Pasākumu atbalsta Rīgas dome.

Tuvāka informācija pa tālruni 67619905vai e-pastu vacietis@memorialiemuzeji.lv, kā arī www.memorialiemuzeji.lv un www.vaciesamuzejs.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


ienāktreģistrēties