Randiņš ar jaunajiem rakstniekiem

Maija Treile, 02.02.2012., 09:38

Trešdien, 8. februārī, plkst. 17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejā notiks jau otrais Ātrais randiņš, kurā spēles formā varēs iepazīties ar jaunajiem rakstniekiem.

Randiņš ar jaunajiem rakstniekiem

Uz randiņu aicināti Arvis Viguls, Artis Ostups, Marts Pujāts un Gundars Ignats. Rakstniekus varēs iepazīt nelielās intervijās, tekstu lasījumos, fotosesijā, ekspresizstādē un citās aktivitātēs. Randiņa iecere ir apmeklētāju un muzeja darbinieku iepazīšanās ar garā un gados jauniem autoriem, kā arī rakstnieku un apmeklētāju iepazīšanās ar muzeju. Vai autori, kuru literārā darbība ir samērā neilga, spēj iztēloties, ka reiz viņu rokraksti un personīgās lietas var kļūt par muzeja krājuma sastāvdaļu? Vai daiļrades process ir atkarīgs un izzināms no materiālām lietām vai arī lielāka nozīme ir netveramām matērijām?

Pasākuma mērķis nav atrast pareizās atbildes un rezultātu, bet gan uzdot jautājumus un priecāties par procesu. Ne visi randiņi beidzas ar laulībām, ne visi "jaunie, daudzsološie" kļūst par klasiķiem un atrod vietu muzejā.

Plkst. 19:00 notiks Jāņa Indāna fotogrāfiju izstādes Laikabiedri. Septiņpadsmit literātu fotomirkļi atklāšana. Laikabiedri ir pirmā Jāņa Indāna (1981) fotoizstāde, kurā apkopoti septiņpadsmit latviešu literātu dokumentāli portreti. Indāns savulaik pats nodarbojies ar literatūru, 2003. gadā iznācis viņa dzejas krājums Mīla saraus mūs gabalos. Ar laiku pievērsies dokumentālajai fotogrāfijai, it īpaši portretiem.

Izstādē redzamās melnbaltās fotogrāfijas tapušas dažādos apstākļos laikaposmā no 2007. līdz 2011. gadam, tajās dokumentētie literāti lielākoties pieder Jāņa Indāna paaudzei. Izstādē portretēti: Ērika Bērziņa, Henriks Eliass Zēgners, Kārlis Vērdiņš, Ulvis Zirnis, Agnese Krivade, Andris Ogriņš, Krišjānis Zeļģis, Andra Manfelde, Rimands Ceplis, Gaiķu Māris, Anna Auziņa, Arvis Viguls, Daina Tabūna, Iveta Ratinīka, Pēteris Draguns, Rihards Bargais un Rūta Mežavilka.
Pasākuma noslēgumā – grupas Maukas uzstāšanās.

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiek katru trešdienu plkst. 17:30. Sarīkojuma laikā (no plkst. 17:30 līdz 19:00) bērniem būs iespēja piedalīties muzeja nodarbībā Kas muzejam vēderā?. Ieejas maksa sarīkojumā – Ls 1,50; pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums); maksa par nodarbību bērniem – Ls 1.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax

Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

Robertunsab

Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties