Pasniegs Egona Līva piemiņas balvu "Krasta ļaudis"

Daira Bērtule, 17.09.2015., 08:56

Svētdien, 20. septembrī Liepājas muzejā (Kūrmājas prospekts 16/18) pulksten 14.00 notiks svinīga Egona Līva piemiņas balvas "Krasta ļaudis" pasniegšana.

Pasniegs Egona Līva piemiņas balvu "Krasta ļaudis"Nominācijai "Labākā grāmata" tika izvirzīti septiņi literārie darbi – Benitas Laumanes "Vēju un vētru grāmata", izdevniecība "LiePA"; Ērika Kūļa "Vecīt, bez komentāriem", apgāds "Zvaigzne ABC" un "Mākoņu ielas BMX", apgāds "Jumava"; Gunta Bereļa " Vārdiem nebija vietas", apgāds "Dienas grāmata"; Māra Bērziņa "Svina garša", apgāds "Dienas Grāmata"; Māras Svīres, Jāņa Vasarieša "Vasaras kalnā", apgāds "Zvaigzne ABC"; Sabīnes Košeļevas "Rīga-Maskava", apgāds "Zvaigzne ABC". Savukārt, nominācijai "Labākais skolu jaunatnes literārais darbs "Krasta ļaudis"" saņemti seši darbi.

Iesniegtos darbus vērtēja Arno Jundze, rakstnieks un Latvijas Rakstnieku savienības Valdes priekšsēdētājs; Anda Kuduma, Dr. philol., Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes docente; Sandra Vensko, rakstniece un Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas biroja vadītāja; Linda Zulmane, Mg. philol., Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes lektore un Juris Jirgens, Liepājas kultūras pārvaldes vadītājs.

Egona Līva piemiņas balvu "Krasta ļaudis" pasniedz kopš 2010. gada ar mērķi veicināt interesi par latviešu literatūras klasiķi Egonu Līvu un viņa literāro mantojumu un devumu jūrniecības popularizēšanā. Ik gadu balvu pasniedz vairākās nominācijās: par labāko grāmatu latviešu valodā ar jūras, patriotisma, Latvijas valstiskuma saistītu tematiku; par inovatīvu veikumu jūrniecības popularizēšanā Latvijā ar literatūru saistītās jomās; par labāko skolu jaunatnes literāro darbu.

Iepriekšējos gados E. Līva balvu saņēmuši rakstnieki Ēriks Kūlis, Olafs Gūtmanis, Imants Ziedonis un Rimants Ziedonis, Andrejs Migla un Valdis Rūmnieks, Andra Manfelde, Inguna Bauere un citi autori. Par iepriekšējo gadu laureātiem un apbalvotajiem darbiem plašāk var uzzināt sociālo mediju kontos: www.draugiem.lv/krastalaudis un www.facebook.com/krastalaudis.

Kā ziņots iepriekš, Latvijas izdevniecības tika aicinātas atrast atbilstošāko eseju vai prozas grāmatu, kas ne tikai ir tapusi un izdota pērnā gada otrajā pusē un šogad, bet arī ietver patriotisma, latviskuma un jūrniecības cildinājumu. Piemiņas balva "Krasta ļaudis 2015" tiek piešķirta divās kategorijās:

  • Par labāko grāmatu latviešu valodā 2014/2015;
  •  Par labāko skolu jaunatnes literāro darbu " Krasta ļaudis" 2014/2015.

Otro gadu pēc kārtas pārstāvji no Liepājas Speciālās Ekonomiskās Zonas pasniegs arī īpašo balvu par Egona Līva vārda popularizēšanu. Pagājušajā gadā LSEZ balvu saņēma Egona Līva atraitne Edīte Gūtmane.

Egona Līva piemiņas balvu "Krasta ļaudis" organizē Latvijas Rakstnieku savienība sadarbībā ar Liepājas pilsētas Kultūras pārvaldi, Liepājas Universitāti un Latviešu valodas un literatūras skolotāju asociāciju.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

RobertSax


ienāktreģistrēties