Grāmatas "Ukraina. Dzīvība, nāve un iekšējā revolūcija: no barikādēm uz Maidana caur Krimas okupāciju līdz karam Donbasā — aculiecinieka stāsts" prezentācija

Apgāds “Jumava”, 26.02.2015., 09:42

28. februārī, plkst. 13.00 ar aculiecinieku diskusiju par Krievijas agresiju Ukrainā grāmatu izstādē Ķīpsalā atzīmēs grāmatas par Eiromaidanu, Krimas okupāciju un karu iznākšanu.

Lai atzīmētu grāmatas "Ukraina. Dzīvība, nāve un iekšējā revolūcija: no barikādēm uz Maidana caur Krimas okupāciju līdz karam Donbasā — aculiecinieka stāsts" izdošanu, šosestdien Ķīpsalā grāmatu izstādē notiks publiska diskusija par karu un ģeopolitiku starp tiem, kas paši pieredzējuši dažādus Krievijas agresijas aspektus.

Grāmatas autors ir žurnālists Imants Liepiņš, kurš kopš pagājušā gada "Neatkarīgajā Rīta Avīzē" ziņojis par notikumiem Eiromaidanā, pēc tam apmānījis "zaļos cilvēciņus", lai iefiltrētos Krimā tieši uz referenduma imitācijas brīdi, kā arī dzīvojis kopā ar teroristiem okupētajā Doņeckā un bijis klāt kaujā pie Doņeckas lidostas. Grāmata aptver visus svarīgākos mezgla punktus pašreizējā konfliktā, jo autors lielākajā daļā no tiem bijis klāt.

Latvijas vēstniece Ukrainā, Dr. Argita Daudze, raksturo grāmatu: "Spilgta reportāža par Krimas okupācijas norisi, par karadarbību Donbasā, par Ukrainas armijas, Nacionālās gvardes un brīvprātīgo bataljonu varonību cīņā ar labi bruņotiem, agresīvas kaimiņvalsts atbalstītiem separātistiem un algotņiem Ukrainas austrumos. Šeit dokumentēta īstenība, kas spēcīgā vēstījuma ziņā pārspēj daiļliteratūru."

Grāmatu izstādes ietvaros Ķīpsalā sestdien, 28. februārī, 13:00 notiks iepazīšanās ar darbu "Ukraina. Dzīvība, nāve un iekšējā revolūcija: no barikādēm uz Maidana caur Krimas okupāciju līdz karam Donbasā — aculiecinieka stāsts". Tūlīt sekos diskusija starp Ukrainas notikumu aculieciniekiem. Bez paša autora viņu vidū būs:

  • Dr. Renārs Putniņš, Stradiņa slimnīcas neiroķirurgs, Latvijas ārstu delegācijas vadītājs Ukrainā un Ukrainas konfliktā cietušo ārstēšanas fonda dibinātājs;
  • Dr. Argita Daudze, Latvijas vēstniece Ukrainā;
  • Einārs Cilinskis, Eiromaidana uzvaras liecinieks;
  • Gatis Priede, palīdzības kravu vedējs uz Ščastji (netālu no Luhanskas), domubiedru grupas "SOS Ukrainai" koordinators;
  • Renārs Sproģis, palīdzības vācējs Nacionālajai gvardei pie Mariupoles;
  • kāds no tiem Ukrainas karavīriem, kas tieši šobrīd ārstē ievainojumus Latvijā.

Grāmatu izstāde Ķīpsalā darbosies visu nedēļas nogali, tajā īpaši tiek gaidītas ģimenes ar bērniem, jo mazajiem lasītājiem ir sastādīta atsevišķa programma. Būs dažādi priekšlasījumi, tikšanās ar autoriem, darbosies grāmatu maiņas punkts.

Izstāde: www.bt1.lv/bt1/lbf.

Grāmata: www.gramata24.lv/gramatas/dailliteratura/modernie-romani-un-stasti/p/14784-ukraina-dziviba-nave-un-iekseja-revolucija.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties