"[Ērm]riteņa Īpašnieka Rokasgrāmata"

Staņislavs Babins, 22.09.2011., 11:41

Sveicot visus Mobilitātes nedēļā, biedrība "Radi Vidi Pats" ar prieku ziņo, ka beidzot izdevniecībā iespiesta un jebkuram lasītājam arī elektroniskā formātā pieejama biedrības "Radi Vidi Pats" izveidotā "[Ērm]riteņa Īpašnieka Rokasgrāmata".

[Ērm]riteņa Īpašnieka Rokasgrāmata

"[Ērm]riteņa Īpašnieka Rokasgrāmata" [EIR] ir redzamais rezultāts velokultūras popularizēšanas projektam "BOLTIK BAIK", ko 2011. gadā Liepājā īstenoja biedrība Radi Vidi Pats.

Katrs [ērm]riteņa īpašnieks agri vai vēlu nonāk situācijā, kad ir nepieciešams pielabot savu meistardarbu: nomainīt riteni, pieregulēt bremzes, sametināt rāmi vai pagarināt ķēdi. Lai negaidītu kārtējo ērmriteņu vorkšopu, jebkurš [ērm]riteņa īpašnieks to varētu izdarīt pats, izmantojot padomus un paņēmienus, kas aprakstīti šajā izdevumā.

Rokasgrāmatā arī ir aprakstīta velosipēdu vēsture, lai jebkuram būtu skaidrs, kā cilvēce nonāca līdz tādam brīnumam, kā ērmritenis. Kā arī iekļauti oficiālie Ceļa Satiksmes noteikumi (kas attiecās uz velosipēdistiem) un dažādi padomi drošai un bez-konfliktu pārvietošanai pa pilsētu. Grāmatas beigās var atrast projekta BOLTIK BAIK aprakstu un dienasgrāmatu, kā arī pārdomas par velokultūras attīstību Liepājā.

Šī rokasgramāta paredzēta ne tikai [ērm]riteņa īpašniekiem, bet arī jebkuram esošam vai potenciālajam velosipēdistam, kas vēlas uzzināt vairāk par velosipēda uzbūvi un vēsturi, un pamēģināt savus spēkus velosipēda labošanā vai pat sava sapņu [ērm]riteņa izveidošanā. [EIR] domāta izmantošanai ikdienā, ņemot to līdzi izbraucienā ar savu [ērm]riteni. Vai arī izmantošanai nekomerciālos nolūkos velodarbnīcās un veloprojektos. To droši var pavairot un izdalīt visiem saviem draugiem un paziņām, lai tie iedvesmotos un sāktu/turpinātu izmantot velosipēdus katru dienu, braucot uz skolu, darbu vai veikalu, vai vienkārši pavadot laiku kopā ar ģimeni un draugiem.

Veidojot šo izdevumu, ļoti iedvesmojāmies no Šilijas Džeksones un Etāna Klarka velogrāmatas "Chainbreaker!" ("Chainbreaker Bike Book: A Rough Guide to Bicycle Maintenance" by Shelley Jackson & Ethan Clark ), ko pie mums uz Liepāju atveda velomeistars Hessu (Heikki Monkkonen) no Somijas nevalstiskas organizācijas Uusi Tuuli. Tā kā velogrāmatā ļoti veiksmīgi un saprotami aprakstīta labošanas secība jebkurai velodetaļai, izmantojām dažus aprakstus priekš EIR, pārtulkojot tos un pielāgojot Liepājas realitātei. Ļoti ceram, ka Šilijai un Etānam nekas nav iebilstams, jo viņu darbu izmantojam nekomerciāliem izglītojošiem nolūkiem, lai vairotu apzinīgo velosipēdistu pulku visā pasaulē.

Grāmatas elektroniskā versija pieejama biedrības mājas lapā www.radividipats.lv vai arī http://www.failiem.lv/list.php?i=vjqxqcv&grid=1

Grāmatas iespiestā versija vēl atrodas Rīgā, bet drīzumā aicināsim interesentus uz iepazīšanos ar to.

Līdz gada beigām plānots arī izdot līdzīgu rokasgrāmatu angļu valodā.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties