"DAdzeja DAmāksla"

Agnese Bule, 02.09.2015., 12:06

Šā gada 8. septembrī Mākslinieku namā sāksies Dzejas dienas, kā arī tiks izvietotas divas izstādes - "Kopotie raksti" un "Aspazija".

Dzejas dienasŠogad Dzejas dienu laikā no 08.-12. septembrim Mākslinieku nams, Muižas ielā 6, Bulduros sadarbībā ar Jūrmalas radoši darošo biedrību "RAD-DAR" izveidojis radošas akcijas un dzejas darbnīcas ar kopējo projekta nosaukumu "DAdzeja DAmāksla". Vienkopus Mākslinieku namā būs izvietotas divas izstādes "Kopotie raksti" un "Aspazija".

Dzejas veidošanas akcija "Kopotie raksti" Mākslinieku namā aizsākās jau Starptautiskajā Muzeju naktī un turpinājās visu vasaru. Visiem interesentiem bija iespēja piedalīties "Kopoto rakstu" radīšanā. Katrs apmeklētājs no Raiņa un Aspazijas dzejas rindām bija aicināts izveidot jaunu dzejoli. Turpat varēja piemērīt un nofotografēties ar "Raiņa spaini". Tagad izstādē vienkopus būs izlasāmi apmeklētāju izveidotie dzejoļi. Apmeklētājiem būs arī iespēja veidot jaunus dzejoļus un esošo izstādi papildināt.

Izstādes-akcijas-dzejas darbnīcas "Aspazija" pamatā ir vārdu saspēle, papildinot dzejnieces Elzas Rozenbergas pseidonīmu Aspazija ar vēl vienu burtu, tā izveidojot pilnīgi jaunu vārdu un jēdzienu "Aspadzija". Jaunais jēdziens "Aspadzija" raisa dažādas asociācijas starp dzeju un dziju, Aspazijas dzeju un Aspadziju. Izstādes laikā apmeklētājiem būs iespēja veidot savu īpašo Aspadziju, tā radoši piedaloties izstādē un vienlaikus iepazīstot Aspazijas literāro mantojumu.

Mākslinieku nama darba laiki: otrdienās – piektdienās no plkst. 12.00–19.00, sestdienās no plkst. 12.00–16.00. Svētdienas, pirmdienas – brīvdienas.

Ieeja bez maksas. 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties