Aicinām pieteikties Dzejas meistardarbnīcai

Laura Leimane, 07.09.2010., 17:42

Dzejas dienu 2010 rīkotāji aicina pieteikties dalībniekus Tankas un sadarbības dzejas (collaborative poetry) darbnīcai, kas notiks 11.septembrī no plkst. 14.00 līdz 17.00, KIM? telpās Spīķeros, Maskavas ielā 12/1.

Dzejas meistardarbnīcu vadīs japāņu dzejnieces Mari Konno, Joko Danno un Kjong Mi Parka (Mari Konno, Yoko Danno, Kyong Mi Park) un amerikāņu dzejnieks Džeimss Hopkinss (James C.Hopkins). Radošās darbnīcas ietvaros autori sniegs teorētisku ievadu par tanku un sadarbības dzejas rakstīšanu, un ikvienam dalībniekam būs iespēja arī pašam iemēģināt roku dzejošanā.
Mari Konno raksta dzeju Japānai tradicionālā poēzijas žanrā, ko sauc tanka. Tā ir īsa piecrinde, kas sacerēta ritmā pa 5, 7, 5, 7 un 7 zilbēm katrā rindā. Šīs dzejas formas vēsture Japānā iesniedzas vairāk nekā 1300 gadu senā pagātnē, taču japāņi joprojām turpina izteikt savas jūtas un domas tankas formā. Tanku tradicionālās tēmas ir mīlestība, nāve un dabas skaistums.
Savukārt Joko Danno un Džeimss Hopkinss nodarbojas ar sadarbības dzeju (collaborative poetry) – rengu un renku rakstīšanu. Renga (tulkojumā ‘saistītā dziesma’) pamatā ir ‘dialogs’ starp divām personām vai dalībnieku grupām. Tās saknes iesniedzas pavasara un rudens dziesmu festivālos Utagaki senajā Japānā (8. gadsimts vai pirms tam), kad visi sanāca kopā kalnu augstienēs, jūras krastā vai tirgus laukumos, lai dziedātu, dejotu un skandētu mīlestības dziesmas.
Interesentus, kuri vēlas piedalīties dzejas darbnīcā, lūdzam iesūtīt pieteikumus e-pastā dzejasdienas@hotmail.com ar norādi Dzejas meistardarbnīca līdz 10.septembrim, norādot savu vārdu, uzvārdu un kontakttelefonu.

Sīkākas ziņas par Dzejas dienu 2010 pasākumiem meklējiet mājaslapā www.dzejasdienas.lv. Dalība pasākumos ir bez maksas.

 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties