Zinātniskais vakars par dizainu, tā izaicinājumiem un iespējām

Baltijas-Vācijas Augstskolu birojs, 12.05.2015., 08:04

2015. gada 14. maijā, plkst. 17:00, Baltijas-Vācijas Augstskolu biroja 10 gadu jubilejas pasākumu programmas ietvaros notiks zinātniskais vakars ar prof. Ahima Haka (Achim Hack) vieslekciju "Dizainera loma jaunajā rūpnieciskajā revolūcijā" un doktora grāda kandidātes Aijas Freimanes prezentāciju "Dizains Latvijā. Izaicinājumi un iespējas".

Zinātniskais vakars notiks Latvijas Universitātes 426. auditorijā (Raiņa bulv. 19, Rīgā).

Prof. Ahims Haks vieslekcijā "Dizainera loma jaunajā rūpnieciskajā revolūcijā" skaidros, kā mūsdienās strauji attīstās ceturtā industriālā revolūcija, kuru ietekmē jaunu ražošanas metožu attīstība, produktu attīstībai izmantotie plašsaziņu tīkli un digitālās ražošanas pieprasījums. Tehnoloģiskais progress atklāj jaunu iespēju izmantošanu un kontrolē ikdienas produktu attīstības procesus. Lai arī tā nozīme tikai augs, par spīti produktu ražošanas tehnoloģiskajām attīstībām, nedrīkst zaudēt interesi par pircēju, un vajadzību pēc estētiski pievilcīgām lietām, kā arī jāsaprot, ka dizains ir centrālais faktors produkta attīstībā.

Prof. Ahims Haks ir interjera arhitektūras profesors Vismāras Augstskolā. Profesora zinātniskās intereses ir transdisciplinaritāte un tās nozīme dizainā. Šajā jomā profesors ir realizējis dažādus pētījumus, publikācijas un organizē praktiskās nodarbības.

Latvijas Mākslas akadēmijas docente Aija Freimane prezentācijā "Dizains Latvijā. Izaicinājumi un iespējas" sniegs ieskatu dizaina tradīcijās un nākotnes iespējās Latvijā, kas aptver gan ražošanu, kā arī uzņēmumu atbildību pret vidi un sabiedrību.

Doktora grāda kandidāte Aija Freimane ir docente Latvijas Mākslas akadēmijas dizaina nodaļā. Vairāku zinātnisko publikāciju autore par dizainu. Docentes zinātniskās intereses ir saistītas ar to, kā dizains attīsta ekonomisko, politisko, tehnoloģisko, sociālo un ilgtspējas aspektu.

Zinātniskais vakars notiks angļu valodā. Dalība ir bez maksas.

Plašāka informācija: www.hochschulkontor.lv.

Zinātnisko vakaru organizē Baltijas-Vācijas Augstskolu birojs.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties