Zināmi visi mediju mākslas festivāla "Gaismotā Liepāja" mākslinieki

Krista Kalnarāja, 10.03.2015., 09:19

Jau zināmo mākslinieku darbus, kas tiks prezentēti mediju mākslas naktīs "Gaismotā Liepāja" 13. un 14. martā, papildinājuši līdz šim vēl nenosauktie.

"Gaismotā Liepāja"Tās būs interaktīvas aktivitātes, skaņas, gaismas un video instalācijas, kas papildinās festivāla notikumus pilsētas centrā un jau zināmajos mikrorajonos – Karostā, Velnciemā un Ezerkrastā. Informācija par visiem māksliniekiem un darbiem atrodama mājas lapā www.gaismotaliepaja.lv.

Mākslinieku apvienība "Sunset Balls" - Dace Kušķe un Kristaps Grundšteins pārsteigs ar "Saulrieta bumbām" Liepājas pludmalē pie Glabšanas stacijas. Tās būs pieejamas 13. un 14. martā no pulksten 19.00 - 23.00. Kad saule liedagā jau norietējusi, katram liepājniekam būs iespēja iejusties kāda spoža gaismas ķermeņa lomā - saule, mēness, lodveida auroras vai vienkārši varavīksnes pielietā bumbā. Aicināts ikviens ņemt līdzi draugu un padarīt pludmali spilgtu.

Mārtiņš Enģelis un Reinis Naļivaiko piedāvās vizināšanos "Ilgu tramvajā". Cilvēku gaidas bieži pārtrauc tramvajs, aizvedot uz vietām un pie cilvēkiem, pēc kuriem viņi ilgojas. Vagonu rinda vakaros apslāpē alkas pēc gaismas dzirksts, kas izsīkusi, saulei norietot. Mākslinieki aicina iekāpt "Ilgu tramvajā" un ļauties jaunam piedzīvojumam.

Maijas Demiteres un Paulas Vītolas audiovizuālais darbs "Atmiņu osta" ļaus ielūkoties Liepājas ostas personiskākajos slāņos. Politisko un ekonomisko pārmaiņu laiks ietekmēja ne tikai ostas infrastruktūru, bet arī cilvēkus. Atmiņu un foto stāstos piedzīvoto un pārdzīvoto atklās ar Liepājas ostu cieši saistītie cilvēki. Tās būs projekcijas uz kuģa "Namejs" Stūrmaņu ielā 1.

Cilvēks ir galvenais urbānās vides skaņu pasaules veidotājs. Atrodoties nepārtrauktā kustībā un mijiedarbē ar citiem, kā arī apkārtējo vidi un tās objektiem, viņš rada unikālu skaņas kompozīciju. Ikdienā, izvēloties savu trajektoriju, cilvēks piedalās pasaules izveidē, nepārtrauktā enerģijas apmaiņā. To savā darbā apliecinās mākslinieks Artis Kuprišs.

Zibpūlim līdzīgu performanci piedāvās mūziķis Oleksijs Demčenko, Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas bigbends, Bērnu un jaunatnes centra pūtēju orķestris "Liepāja" un mūziķi no Klaipēdas džeza orķestra (Klaipedas Jazz Orchestra). Kāds no muzikantiem sāks spēlēt, viņam pievienosies citi mūziķi, pakāpeniski radot kompozīciju "Plateamus". Sasniedzot melodijas kulmināciju, viens aiz otra mūziķi dosies prom. Tas būs īpašs brīdis, kuru nedrīkst nokavēt.

"Krast-Osta" ir virtuāla tūre pa Liepājas hibrīdrajonu - Ezerkrasta un Karostas apvienojumu. Šeit apmeklētāji var iekāpt īpašā autobusā, dzirdēt un redzēt Liepājas iedzīvotāju stāstus latviešu, krievu un angļu valodās. Būs iespēja uzzināt, kas šiem rajoniem kopīgs un kas atšķirīgs, kādus noslēpumus glabā abi Liepājas "gali". Pie šī darba tapšanas strādā Liepājas Universitātes pasniedzēja, Fulbraita stipendiāte no Amerikas Linna Kazabona (Lynn Cazabon) sadarbībā ar Liepājas Universitates Jauno mediju mākslas 2. kursa studentiem.

Jau informējām, ka festivālu "Gaismotā Liepāja" organizē elektroniskās mākslas un mediju centrs "E-LAB" sadarbībā ar Liepājas Kultūras pārvaldi. Pasākumu atbalsta pašvaldības aģentūra "Liepājas sabiedriskais transports", SIA "Liepājas tramvajs", Liepājas muzejs, SIA "ELME MESSER L", LiepU Mākslas pētījumu laboratorija, "Solar Color Dust", a/s "Liepājas autobusu parks".


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম.

RobertSax

Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab

Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo


ienāktreģistrēties