Tiks atklāts mākslas projekts "Vilciens Vēl Nav Aizgājis"

Liene Jakovļeva, 10.08.2010., 07:54

No 14. augusta līdz 1. novembrim astoņās vilciena stacijās maršrutā Rīga – Dubulti risināsies izstāde/akcija Vilciens Vēl Nav Aizgājis, kuras ietvaros katrā no stacijām tiks izstādīts viena mākslinieka īpaši šim projektam veidots mākslas objekts un līdzās tam - stends ar viena rakstnieka tieši šim projektam radītu tekstu.

Tiks atklāts mākslas projekts "Vilciens Vēl Nav Aizgājis"Projektu īsteno biedrība "Mākslas menedžmenta un informācijas centrs" sadarbībā ar Vas "Latvijas dzelzceļš", aicinot atcerēties dzelzceļa stacijas kā savulaik nozīmīgus centrus, kas pildīja dažādas sociālās un vienlaikus arī kultūras funkcijas - tur cilvēki satikās, iepirkās, uzkavējās kafejnīcā, publiski novietotos stendos lasīja jaunākos avīžu izdevumus, sludinājumus. Šobrīd, kad vilciens kā transporta līdzeklis tiek izmantots aizvien retāk, sarūk arī staciju nozīme.

Izstādes/akcijas Vilciens Vēl Nav Aizgājis veidotāji vēlas uzlabot šo pieturvietu atmosfēru, mūsdienu latviešu mākslinieku un rakstnieku darbus izstādot vietās, kas pieejamas ikvienam un katru dienu, tā aktualizējot staciju un dzelzceļa tematiku mākslā un literatūrā, vienlaikus mazinot plaisu starp kultūras eliti un sabiedrības pārējo daļu. Visbeidzot tas ir arī aicinājums vairāk izmantot videi draudzīgāko dzelzceļa satiksmi.

"Latvijas dzelzceļa pārziņā ir 152 stacijas un pieturas punkti visā Latvijā. Dažas vairāk apmeklētas, citas klusākas, dažas ir arhitektūras pieminekļi un vērienīgas celtnes, cita vienkārša nojume, tomēr visas ir nozīmīgi punkti dzelzceļa kartē, tāpēc ar lielu prieku atbalstām mākslinieku ieceri astoņas no šīm stacijām uz laiku pārvērst par izstāžu zālēm," atzīmē Vas "Latvijas dzelzceļš" valdes priekšsēdētājs Uģis Magonis.

Izstādē/akcijā piedalīsies astoņi mākslinieki un astoņi rakstnieki, kuru darbi apskatāmi un literārie vēstījumi izlasāmi šādās stacijās – Rīgā (Kirils Panteļejevs, Laima Muktupāvela), Torņakalnā (Voldemārs Johansons, Eduards Aivars), Zasulaukā (Edgars Ošs, Jānis Rokpelnis), Imantā (Aigars Bikše, Inga Ābele), Lielupē (Kristaps Gulbis, Gundars Ignats), Bulduros (Ginters Krumholcs, Arvis Viguls), Majoros (Izolde Cēsniece, Uldis Bērziņš) un Dubultos (Asnāte Bočkis, Inga Žolude).

Izstādes/akcijas Vilciens Vēl Nav Aizgājis atklāšana notiks sestdien, 14. augustā, plkst. 11.00 Dubultu stacijā, kur būs iespēja tikties ar projektā iesaistītajiem māksliniekiem un literātiem.

 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties