RTU notiks pasaulslavenās latviešu izcelsmes dejotājas Vijas Vētras meistarklases un radošais vakars

Baiba Roga, 18.05.2015., 12:34

2015. gada 18. maijā – Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) notiks leģendārās latviešu izcelsmes indiešu deju izpildītājas, horeogrāfes, lektores un pedagoģes Vijas Vētras meistarklases, kurās piedalīties aicināti visi dejas entuziasti.

Vijas Vētras meistarklases un radošais vakarsMeistarklases notiks 19. un 26. maijā, kā arī 2. jūnijā plkst. 18.30 RTU Mazajā zālē, Rīgā, Kaļķu ielā 1. Visi interesenti laipni aicināti apgūt indiešu klasiskās dejas "Bharata", "Natyam", "Kathak", "Orisi", "Manipuri" un "Tai Čī Gong". Savukārt radošais vakars –koncerts paredzēts kā noslēgums V. Vētras meistarklašu ciklam, un tas notiks 9. jūnijā plkst. 19.00 RTU Mazajā zālē. Ieejas maksa pasākumos – 5 EUR. Uzzināt sīkāk par pasākumiem, kā arī iegādāties biļetes var RTU Kultūras centrā, Rīgā, Kaļķu ielā 1, 216. kabinetā, tālr. 67089477.

Latvijas Kultūras fonda aicināta, V. Vētra kopš 1990. gada uzstājas Latvijā. Visu šo laiku mākslinieci atbalstījis RTU Kultūras centrs, organizējot deju meistarklases un koncertus. 2013. gadā Vija Vētra atzīmēja savu 90. jubileju un atskatījās uz 70 dejai un skatuvei veltītajiem mūža gadiem.

V. Vētra ir studējusi Vīnes Mūzikas un tēlojošo mākslu akadēmijas un Vīnes Konservatorijas deju nodaļās, indiešu klasiskās dejas – Indijā, spāņu flamenko – Spānijā un moderno skatuves deju – Vīnē un Amerikā. Viņa ir apceļojusi piecus kontinentus, sniedzot deju koncertus uz skatuves un TV raidījumos, kā arī vadījusi savu deju grupu un studiju Sidnejā un Melburnā, meistarklases un kursus – ASV, darbojusies arī Anglijā un Grieķijā. 1999. gadā V. Vētra saņēma Latvijas valsts augstāko apbalvojumu – Triju Zvaigžņu ordeni.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Hi, ego volo scire vestri pretium.

RobertSax

Have a business you want to get off the ground but lack the funding? I can invest, email me here: info@financeworldwidehk.com

Wesley Salo

Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax


ienāktreģistrēties