VIII Daugavpils Starptautiskais masku tradīciju festivāls

Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde, 12.02.2010., 07:46

Šogad februāra nogalē jau astoto reizi Daugavpilī notiks masku tradīciju festivāls, kurā maskošanās tradīcijas, ķekatnieku ačgārnās izdarības, netradicionālo modi, individuālās maskas, keramiķu darbu izstādi un daudz, daudz citu negaidītu pārsteigumu demonstrēs kolektīvi no Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas un Ukrainas.

25. un 26. februārīVIII Daugavpils Starptautiskais masku tradīciju festivāls pasākumi sāksies plkst. 18.00 Latviešu kultūras centrā, kas turpināsies ar danču vakariem. Sestdien, 27.februārī plkst. 11.00 aicinām uz kolektīvu tradicionālo maskošanās konkursu, bet 15.00 uz Lielo gājienu pa Rīgas ielu un Noslēguma rituālu Vienības laukumā, kur festivāla dalībnieki rādīs savas tautas kultūras tradīcijas, un visiem būs iespēja nogaršot Meteņu miežu putru ar circeņiem.

Kolektīviem noslēgumā tiks dāvāta slota, kas jau vairākus gadus ir festivāla simbols, un šogad tā būs zaļā krāsā. Krāsu zinātāji saka, ka zaļā krāsa ir dabas un auglības krāsa, kas veicina bagātību, veiksmi, enerģiju un pilnveidošanos. ...Vari ticēt, vari neticēt, bet ja kāds maskotājs tevi nopērs ar festivāla zaļo slotu – gaidi panākumus, stipru veselību un labuma pārpilnību visās sadzīves jomās.

Festivāla norise:

Ceturtdien, 25.februārī Latviešu kultūras centrā
17.30 Daugavpils keramiķu darbu izstādes atklāšana
18.00 Latvijas un ārzemju tradicionālās mākslas kolektīvu koncerts
20.00 Danču vakars

Piektdien, 26.februārī Latviešu kultūras centrā
18.00 Festivāla atklāšanas rituāls "Zem lielā debesu pīrāga" un Netradicionālās modes skate – konkurss
20.00 Danču vakars

Sestdien, 27.februārī Latviešu kultūras centrā
11.00 Latvijas un ārzemju kolektīvu maskošanās tradīciju konkurss, individuālo tradicionālo masku konkurss un keramiķu sīkplastikas meistarklase
Rīgas ielā, Vienības laukumā
15.00 Lielais masku gājiens pa Rīgas ielu un festivāla noslēguma rituāls Vienības laukumā

Festivāla laikā Latviešu kultūras centrā aicinām apskatīt Daugavpils keramiķu darbu izstādi.

VIII Daugavpils starptautisko masku tradīciju festivālu rīko Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde sadarbībā ar Latviešu kultūras centru un Daugavpils Mākslas vidusskolu "Saules skola".


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties