Liepājas Dizaina un mākslas vidusskola aicina satikt savu meistaru

Liepājas Dizaina un mākslas vidusskola, 23.03.2015., 12:13

No 2015. gada 27. līdz 29. martam visā Latvijā norisināsies pasākums "Satiec savu meistaru! 2015".

Arī Liepājas Dizaina un mākslas vidusskola aicina interesentus uz paraugdemonstrējumiem un praktiskām nodarbībām 27.martā no pulksten 11:00 līdz 16:00 Alejas ielā 18 un Toma ielā 25, Liepājā.

"Satiec savu meistaru! 2015"

Vislatvijas pasākuma "Satiec savu meistaru! 2015" ietvaros ikviens aicināts piedalīties meistardarbnīcās, individuālās nodarbībās, atvērtās darbnīcās, paraugdemonstrējumos, lekcijās, koncertos vai dančos un kopīgā muzicēšanā. Pasākumā varēs iepazīt un apgūt dažādas prasmes, kas saistītas ar tradicionālo amatniecību, muzicēšanu, dziedāšanu, mutvārdiem un zināšanas, kas saistītas ar dabu un visumu, rituāliem un svētkiem. Satikt savu meistaru varēs Latvijas pilsētu un novadu bibliotēkās, muzejos, kultūras centros, izglītības iestādēs un meistaru dzīvesvietās.

Liepājas Dizaina un mākslas vidusskola ik gadus iesaistās pasākuma "Satiec savu meistaru!" aktivitātēs. Šogad 27.martā Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas Metāla izstrādājumu dizaina izglītības programmas telpās Alejas ielā 18 (pagalmā) no 11:00 līdz 16:00 notiks 3D printera un CMC frēzes darbības prezentācija. Pedagogs Andris Garokalns un Edijs Ābelis stāstīs par datorvadāmo tehnoloģiju pielietojumu mūsdienu mākslā un dizainā.

"Satiec savu meistaru! 2015"

Tekstila izstrādājumu dizaina izglītības programmas telpās Toma ielā 25, Liepājā notiks termopreses un sublimācijas drukas prezentācija. Interesenti var ņemt līdzi savu T-kreklu, somu vai citu aksesuāru, lai apdrukātu, izmantojot piedāvātās tehnoloģijas. Lielākai grupai lūgums pieteikties iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi zazalite@inbox.lv.
Ādas izstrādājumu dizaina izglītības programmas telpās Toma ielā 25, Liepājā notiks suvenīru un aksesuāru izgatavošanas meistardarbnīca.

"Satiec savu meistaru!" ir 2009. gadā aizsāktās Tradicionālo prasmju skolas turpinājums, kas iekļauts kopīgā Eiropas projektā "Eiropas amatu prasmju dienas". Līdzīgi pasākumi, kur tradicionālo prasmju zinātāji uzņem pie sevis mācekļus, vienlaikus notiek arī Francijā, Spānijā, Itālijā, Beļģijā un citās pasaules valstīs. Projekta būtība ir vēstīt plašākai sabiedrībai par nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu un pārmantošanu, kā arī meistariem, viņu zināšanām un prasmēm.

Šajā pavasarī mācekļus pie sevis aicinās rekordliels tautas lietišķās mākslas meistaru, stāstnieku, teicēju un muzikantu skaits – pasākums norisināsies vairāk nekā 170 vietās.

"Satiec savu meistaru! 2015"


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax

হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম.

RobertSax

Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab


ienāktreģistrēties