VEF Kultūras pils svin 50 gadu jubileju

Ženija Katkovska, 03.03.2010., 11:52

Ar deju grupas "Ritms" koncertu "Septiņi sākumi un…" 2. martā ieskandināts VEF Kultūras pils 50 gadu jubilejas pasākumu cikls. Jau 3. martā paredzēta ansambļa "Rīgas Pantonīma" izrāde pēc K. Skalbes darba motīviem "Pasaka par vērdiņu".

Jubilejas pasākumu cikla ietvaros Rīgas pilsētas iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja apmeklēt koncertus, izrādes, radošās darbnīcas, kā arī tematiskus sarīkojumus. Visu marta mēnesi ģimenes ar bērniem iepriecinās radošās darbnīcas un pasākums "Marta jampadracis", tematisks bērnu rotaļu sarīkojums kopā ar folkloras kopu "Zvīgzna", kā arī TDA "Zelta sietiņš" un vokālā ansambļa "Momo" koncertuzvedums "Ceļā no…ceļā uz". Viesojoties Brēmenes cirka studijai "Bambini", visus mazos un lielos skatītājus priecēs muzikāli atraktīvs cirka uzvedums "Jautrais serpentīns". Savukārt, latviešu tautas deju klasikas cienītājiem lielisks piedāvājums 6. martā - Katrīnas Pasternakas un Jura Kalniņa vadībā iespēja izbaudīt lielkoncertu "Mana deja Latvijai", kurā skatītāju iemīļotas un populāras dejas izpildīs deviņi republikas vadošie tautas deju kolektīvi.

Lielākais bezmaksas pasākums jubilejas norišu klāstā – klasiskās mūzikas koncerts ar RPIVA simfoniskā orķestra piedalīšanos – veltīts bijušajiem vefiešiem, bet aicināti ikviens interesents, kam VEF Kultūras pils saistās ar gaišām atmiņām un ir vieta, kurā satikties un saturīgi pavadīt brīvo laiku.

VEF Kultūras pils kā kultūras centrs darbību uzsācis 1960.gada 1. martā, un šogad svin 50. jubileju ar plašu un daudzveidīgu kultūras pasākumu programmu visa marta mēneša garumā. VEF Kultūras pils pagājušajā gadā ieguva Valsts aizsargājama arhitektūras pieminekļa statusu, vienmēr ir bijusi un arī pašlaik ir Latvijas lielākā kultūras iestāde ar 49 mākslinieciskajiem kolektīviem, studijām un interešu klubiem, kuros darbojas gan pirmsskolas vecuma bērni, gan pusaudži, gan vidējās un vecākās paaudzes dažādu tautību ļaudis.

VEF Kultūras pils jubilejas mēneša kultūras norišu programma pieejama: www.rdkd.lv un www.e-skola.lv.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties