Rīgas svētku ietvaros Vecrīgā tiks atainotas pilsētas leģendas

Rīgas Svētki, 17.08.2010., 07:05

Šogad Rīgas svētku ietvaros 21.augustā no plkst. 12:00 līdz 15:00 astoņās Vecrīgas vietās rīdzinieki un pilsētas viesi varēs iepazīties ar dažām no Rīgas leģendām.

Tās tiks izspēlētas ar dzīvo skulptūru – mīmu – palīdzību. Katra skulptūra sevī iemiesos kādu tēlu no Rīgas leģendām un uz brīdi atdzīvosies teatrālā darbībā.

Projekta veidotāji uzskata: "Rīgas, un īpaši Vecpilsētas ielas, ir ļoti piemērotas visa veida mākslinieciskām izpausmēm – ielu mūziķiem, dejotājiem, gleznotājiem, un arī mīmiem. Ceram, ka šādas norises aizvien vairāk kļūs par mūsu pilsētvides sastāvdaļu, un ne tikai pilsētas svētku ietvaros. "

Rīgai ir apbrīnojami daudz leģendu – gan priecīgas un asprātīgas, gan skumjas un pat mazliet baisas. Lielāko daļu no tām pat paši pilsētas iedzīvotāji nezina un nenodod tālāk saviem bērniem. Šajos Rīgas svētkos rīdzinieki un pilsētas viesi varēs uzzināt, kā Rīgā ienācis Pēteris Lielais, kāpēc Rīga nekad nav gatava, kā radušies ielu nosaukumi, kāpēc piebaldzēni pa Rīgu staigāja tik lepni, kāpēc žagatas met pilsētai līkumu, un daudzus citus aizraujošus faktus, nostāstus un ticējumus.

Vecrīgā tiks izvietotas astoņas dzīvās skulptūras – leģendu tēli. Lai būtu vieglāk orientēties leģendu maršrutā, kā arī lai izprastu skulptūru nozīmi, katrā no norises vietām tipogrāfija "Veiters" pasākuma apmeklētājiem dāvinās Rīgas leģendu karti un leģendu aprakstus latviešu un angļu valodā.

Pasākuma norises vietas: Doma laukums pie Rīgas Doma lut. baznīcas, Kaļķu un Vaļņu ielas krustojums, Līvu laukums, Rātslaukums, pie Pulvertorņa, pie Zviedru vārtiem, pie Pēterbaznīcas, no Skārņu ielas puses, laukums pie ieejas Sv.Pētera lut. baznīcā.

Projekta autors ir kreatīvā grupa "Ideju institūts", un tas tiek realizēts sadarbībā Rīgas domi, tipogrāfiju "Veiters" un scenogrāfu kompāniju "Stageart".
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties