Valsts valodas diena

Lauma Bērza, 22.04.2015., 09:10

13. maijā jau ceturto reizi visā Latvijā tiks atzīmēta Rakstniecības un mūzikas muzeja aizsāktā Valsts valodas diena.

Valsts valodas dienaTikpat dažādi kā valoda, ko dzird runājam Kandavā, Rīgā vai Piebalgā, sagaidāmi arī svētku notikumi. Skolās, muzejos, bibliotēkās, laukumos, pilskalnā un pat zem dižozola skanēs dzeja un dziesmas, notiks konkursi, orientēšanās sacensības un improvizētas teātra izrādes. Tārgales pamatskolā mācīsies rakstīt pa ventiskam. Koknesieši radīs jaunvārdus – alternatīvas vārdiem "spīkers", "burgers" un "premjers". Džūkstes pasaku muzejā locīs mēles vietējā dialektā, bet Jelgavā spēlēs teātri, saucot lietas senvārdos. Savukārt Rīgas Centrāltirgū uz vienas skatuves kāps jaunie dzejnieki un repa mākslinieki.
 

Nav jāskatās arvien tik grāmatā!
Uz tirgus skan ar daža gudrība.

Šīs Jura Alunāna rindas ir 2015. gada Valsts valodas dienas sauklis. Ceturto gadu pēc kārtas latviešu valodniecības pamatlicēja dzimšanas dienā celsim godā valsts valodas bagātības. Reiz izveidojusies, gudru un talantīgu prātu slīpēta, tā turpina mainīties arī šodien.

Kā svinēs valodu tavā novadā? Pilnu notikumu klāstu vari iepazīt Valsts valodas dienas svinību kartē: rmm.lv/vvd/.

Akciju organizē: Rakstniecības un mūzikas muzejs, Piebalgas muzeju apvienība "Orisāre", Krišjāņa Barona muzejs un Ādolfa Alunāna memoriālais muzejs.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hi, I just visited hc.lv and wondered if you'd ever thought about having an engaging video to explain what you do? Our prices start from just $195. Let me know if you're interested in seeing samples of our previous work. Regards, Georgina

Georgina

Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab


ienāktreģistrēties