Uzzibsnīs jaunie IT talanti

Jeļena Poļakova, 14.09.2015., 11:35

Trešdien, 16. septembrī, plkst. 15.00 IT Demo centrā (Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Mūkusalas ielā 3, Rīgā) norisināsies pasākums "ZIBIT".

"ZIBIT"Pasākumā uzzibsnīs jaunie IT talanti – Latvijas Universitātes Fonda sadarbībā ar "Exigen Services Latvia" un "Accenture Latvia" rīkotā Latvijas augstskolu labāko bakalaura un maģistra darbu konkursa uzvarētāji. Pasākumā tiks paziņoti labāko 2015. gadā izstrādāto bakalaura un maģistra darbu autori un notiks šo darbu prezentācijas.

"Exigen Services Latvia", viens no vadošajiem un pieredzējušiem IT uzņēmumiem Latvijā, jau vairākus gadus ar stipendijām atbalsta izcilus datorikas studentus gan studiju laikā, gan studijas noslēdzot. Kā norāda "Exigen Services Latvia" valdes priekšsēdētājs Ivars Puksts, "Ar gandarījumu turpinām pērn uzsākto tradīciju piešķirt vienreizējas stipendijas labākajiem IT jomas bakalaura un maģistra darbu autoriem, lai tās kalpo kā balva viņu veikumam un kā katalizators viņu izaugsmei. Noslēgumu darbu konkurss pierāda, ka Latvijā ir daudz talantīgu jauniešu, un mēs vēlamies apliecināt, ka mēs patiesi novērtējam viņu sniegumu".

"Accenture Latvia", viens no lielākajiem darba devējiem informācijas tehnoloģiju nozarē Latvijā, mērķtiecīgus jauniešus atbalsta jau vairākkārt. "Zibsnis ir gaismas vēstnesis un no šiem mazajiem zibšņiem rodas gaisma. Latvijas augstskolu datorikas bakalaura un maģistra darbu konkursa laureāti ir zibšņi jeb IT nozares gaismas vēstneši, kuri turpmāk veidos Latvijas IT nākotni. Accenture ikdienā strādā digitālo inovāciju jomā, tāpēc īpašs gandarījums redzēt, ka Latvijā aug jauna inovatoru paaudze. Tas dod pārliecību, ka turpināsim augt kā moderno tehnoloģiju valsts," atzīst Maksims Jegorovs, "Accenture Latvia" vadītājs.

Latvijas augstskolu datorikas bakalaura un maģistra darbu konkurss norisinājās divās kārtās: pirmajā kārtā katra augstskola veica iekšēju izvērtēšanu un atlasīja 1-3 labākos bakalaura un/vai 1-3 labākos maģistra darbus un iesūtīja šos darbus konkursam. Konkursa otrajā kārtā visus iesūtītos darbus izvērtēja konkursa komisija, kuras sastāvā bija "Exigen Services Latvia" un "Accenture Latvia" pārstāvji.

Konkursam šogad tika iesūtīti 19 bakalaura darbi un 14 maģistra darbi no septiņām Latvijas augstskolām: Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Ventspils Augstskolas, Rēzeknes Augstskolas, Liepājas Universitātes un Transporta un sakaru institūta. Ar konkursam iesūtīto darbu sarakstu var iepazīties LU Fonda mājas lapā – www.fonds.lv/zibit.

Trīs labāko bakalaura un trīs labāko maģistru darbu autori un šo darbu vadītāji saņems stipendijas. Kopējais stipendiju fonds ir 7600 eiro. Labākā maģistra darba autors iegūs vienreizēju stipendiju 1000 eiro apmērā, savukārt labākā bakalaura darba autors – 800 eiro stipendiju. Otrā labākā maģistra darba autors iegūs stipendiju 850 eiro apmērā, bet otrā labākā bakalaura darba autoram tiks piešķirta stipendija 650 eiro apmērā. Trešās vietas ieguvējs maģistra darbu kategorijā saņems 750 eiro, bakalaura darbu kategorijā – stipendiju 550 eiro apmērā. Labāko darbu vadītāji iegūs vienreizēju stipendiju 500 eiro apmērā.

Pasākuma tiešraide 16. septembrī no plkst. 15.00 būs skatāma portālā "Delfi" www.delfi.lv/video/live/.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax

Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

Robertunsab

Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties