Kungu ielas radošajā kvartālā tiks svinēta Zirņu balle

Henriete Rimbeniece, 17.07.2015., 14:09

25. jūlijā no plkst. 10.00 Kungu ielas radošajā kvartālā tiks svinēta Zirņu balle.

Kungu ielas radošajā kvartālā tiks svinēta Zirņu balleTā sola gan senlatviešu zirņu zupas pagatavošanas meistarklasi un degustāciju, gan tirdziņā nopērkamus lauku labumus un interesantus amatnieku darinājumus. Kopā ar garšas simfonijas veikalu "Balzamiko" tiks gatavots zirņu pesto, bet jautrākam noskaņojumam rīkota danču meistarklase, kā arī apskatāma Mākslas pasāžas "RADI" izstāde.

No plkst. 10.00 līdz 16.00 ikviens kvartāla apmeklētājs aicināts Zaļajā tirdziņā iegādāties svaigus dārzeņus un zaļumus, turklāt tirgotāji tagad meklē zirņu garšas nianses, lai apmeklētājiem piedāvātu, ko interesantu. Kā arī būs iespēja iegādāties vietējo amatnieku meistardarbus.

Plkst. 11.00 tiks demonstrēta zirņu pesto pagatavošanas meistarklase kopā ar garšas simfonijas veikalu "Balzamiko". Katrs interesents varēs ne tikai nodegustēt zirņu pesto, bet arī saņemt tā recepti un iegādāties īpašās piedevas no garšvielu veikala sortimenta. ""Balzamiko" ir paplašinājies Kuršu laukumā 13, tā sortimentā ir atrodamas daudzas jaunas, veselīgas preces un bioloģiski tīra pārtika, kura ir šeit pat Latvijā ražota. Veikalā ir daudz jaunumu gardēžiem un tiem, kas mīl paši mājās aizrauties ar kulinārijas darbiem," stāsta veikala vadītāja Ramona Bhata.

Bērnu priekam un līksmībai, no plkst. 11.00 norisināsies masku darbnīca, kur katrs mazais dalībnieks varēs pagatavot sev kādu oriģinālu masku. Arī maskas darbnīca tēma būs krāsainie dārzeņi, kur bērni varēs radīt vēl neredzētas veltes.

Plkst. 12.00 visi laipni aicināti kopā nobaudīt sentēvu zirņu zupu. Tā kā zirņu zupa ir viena no latviešu nacionālajiem ēdieniem, tad tā tiks gatavota uz lielā pavarda – dzīvās uguns, lai garša būtu pēc iespējas autentiskāka tai, ko ēda mūsu sentēvi.

Plkst. 12.30 un 13.30 jautrākai atmosfērai muzicēs danču mūzikas grupa "Trejdeviņi", kuri apmeklētājiem ierādīs latviešu danču soļus. Dančus palīdzēs izdejot mūzikas grupas "Trejdeviņi" vadītāja Lilija Lipora. Lai izdejotu latviskos dančus dejām nav vajadzīgas priekšzināšanas vai deju partneri, ir jābūt tikai vēlmei piedalīties un iemācīties ko jaunu.

Visas dienas garumā būs apskatāma Mākslas pasāžas "RADI" vasaras darbu izstāde "Puķuzirņu impresija", kuri tapuši vasaras sezonas laikā vadītājas Ilzes Elizabetes Rasas vadībā.

Katrs liepājnieks un pilsētas viesis ir laipni gaidīts apmeklēt Zirņu balli, lai savu ikdienu padarītu zaļāku.

Pasākums tapis pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda, Liepājas Kultūras pārvaldes un Liepājas pilsētas domes atbalstam.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hi, ego volo scire vestri pretium.

RobertSax

Have a business you want to get off the ground but lack the funding? I can invest, email me here: info@financeworldwidehk.com

Wesley Salo

Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax


ienāktreģistrēties